spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialCum să slăbeşti cu Dieta Rina

Cum să slăbeşti cu Dieta Rina

Exista oare persoana care sa nu fi auzit de dieta Rina? Daca te afli printre putinii care nu stiu despre aceasta dieta, atunci afla din acest articol ce este dieta Rina si planul ei alimentar.

A fost conceputa de un sportiv american si a luat amploare in toata lumea. Este considerata o dieta echilibrata, fiind chiar recomandata de nutritionisti.

Dieta Rina chiar da rezultate! Foarte multe persoane au slabit semificativ in urma acestei diete. In cele 90 de zile de dieta poti slabi usor, fara infometare pana la 15-20 de kilograme.

Ce este dieta Rina?

Dieta Rina este o dieta disociata (vezi mai multe informatii la acest link https://www.biod.ro/dieta-rina-detaliata/. Acest lucru inseamna ca pe parcursul a 90 de zile de dieta ( de aceea o mai gasesti sub denumirea de dieta de 90 de zile) trebuie sa consumi zilnic doar alimente care fac parte din aceeasi categorie alimentara. O zi pe luna, de obicei ziua a 29 a, este destinata doar consumului de apa.

Prin disocierea alimentelor, dieta Rina ajuta la schimbarea metabolismului si nu doar la scaderea in greutate. Astfel, iti asigura mentinerea greutatii in timp si dupa ce vei reveni la stilul tau alimentar de dinainte de dieta.

Nu este o dieta care presupune infometare. Nu ai nevoie sa cantaresti alimentele si sa numeri caloriile. Dieta Rina iti permite sa mananci orice, trebuie doar sa tii cont de cateva reguli elementare.

Dieta Rina – planul alimentar

De obicei ne place sa punem pe aceeasi farfurie tot felul de alimente. Acest lucru ingreuneaza digestia si implicit apare cresterea in greutate.

Prin planul sau alimentar, dieta Rina te invata cum sa combini corect alimentele pe care le consumi. Astfel ca, pe langa gestionarea greutatii, in timp poate deveni un obicei alimentar mai sanatos.

Dieta Rina presupune sa mananci zilnic alimente dintr-o anumita categorie, din cele 4 premise. Acestea se repeta pe rand, din 4 in 4 zile, pe tot parcursul celor 90 de zile de dieta.

Indiferent de categorie, micul dejun consta doar in consumul de fructe zilnic, pe tot parcursul dietei.

Planul alimentar al dietei Rina este urmatorul:

  • Ziua 1 – ziua de proteine

Pranzul si cina constau in consumul de: pui, curcan, vita, oaie, iepure, vanat, peste, oua, lapte, iaurturi, branza, orice alt aliment proteic.

In aceasta zi nu combina lactatele cu carnea, chiar daca fac parte din aceeasi categrie alimentara.

Poti manca o feliuta de paine si o salata de legume proaspete.

  • Ziua 2 – ziua de amidon

In aceasta zi consuma alimente care contin amidon: fasole, naut, linte, orez, soi, hrisca, quinoa,orice alt aliment bogat in amidon.

Le poti consuma fierte sau inabusite alaturi de o felie mica de paine si legume proaspete.

  • Ziua 3 – ziua de carbohidrati

Poti numi aceasta zi a dietei ziua rasfatului, deoarece poti manca pizza vegetala, paine, patiserie, burger vegetal, clatite, biscuit, cereale, etc. Poti sa consumi chiar si cateva bucatele de ciocolata neagra, o prajitura sau o felie de tort.

Chiar daca este ziua preferata a dietei, nu exagera cu consumul de carbohidrati. Nu uita ca esti totusi la dieta!

  • Ziua 4 – ziua de vitamine

Dupa o zi imbelsugata, vine o zi dedicata consumului de fructe si legume din doua in doua ore. Le poti consuma proaspete, uscate, fierte, in compot, in smoothie sau in supe.

  • Ziua 29 – ziua de apa

In aceasta zi, trebuie sa consumi dor apa si nimic altceva. In unele cazuri, poti cel mult sa bei un fresh de fructe si legume sau o supa.

Dieta Rina – reguli de urmat

Pentru a vedea rezultatele dorite, respecta urmatoarele reguli:

  • un program fix al meselor principale: micul dejun intre 08-12, pranzul intre 12-14, iar cina intre 18-20
  • la micul dejun consuma orice fel de fructe din doua in doua ore
  • mananca la cina jumatate din cantitatea de la pranz
  • nu consuma nimic intre mese
  • bea multa apa
  • fa miscare zilnic
Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...