Ce haine purtăm în sezonul de tranziție

Primăvara se apropie, iar vremea capricioasă din sezonul de tranziție ne pune mereu la încercare garderoba cu piese de exterior. Pentru că poate fi prea cald pentru un palton sau prea frig pentru o jachetă de piele, trebuie să găsim un echilibru în vestimentație.  Din fericire, designerii și stiliștii au luat în serios capriciile primăverii și vin cu soluții de stil pe care le vei adora! Iată câteva piese de exterior pe care merită să le încerci în această primăvară!

Paltonul din țesătură fină

Paltoanele de primăvară vin într-o varietate de modele și culori, dar, mai ales, din țesături cu consistență diferită, astfel încât să le poți integra în multiple asocieri vestimentare, chiar și atunci când temperaturile sunt mai ridicate. Poți alege paltoane din amestec de lână, în culori tari precum bordo, muștar, bleumarin, sau în nuanțe pastel – roz, bleu, galben, pentru ținute în ton cu primăvara. De asemenea, există modele cu imprimeuri care vor ieși în evidență pe stradă. Modelele sunt variate și adaptate pentru orice tip de siluetă – de la variante cu cordon în talie, la modele supradimensionate, cu mânecile căzute sau modele fără mânecă, stil vestă lungă. Le poți purta atât la jeans și maletă, cu sneakers sau bocanci, cât și la ținuta de birou, cu pantofi cu toc.

Capa

Capele sunt alternativa mai elegantă la palton și apar, primăvara, în diferite culori, stiluri și cu aplicații interesante. Poți alege o capă din amestec de cașmir cu lână, suficient de călduroasă și elegantă pentru a o purta peste o rochie pe corp, pentru un eveniment special. Există modele simple sau din țesătură herringbone, cu aplicații de broderie, nasturi, panglici, în stilul clasic sau military. Acestea arată foarte bine alături de accesorii din aceeași clasă de eleganță, precum botine cu toc, pantofi stiletto, pălării, eșarfe sau ceasuri de dama de la Fashion Days.

Jacheta scurtă subțire

În locul unei geci din piele sau denim, care poate să nu îți țină foarte cald în perioada de tranziție, poți alege o jachetă scurtă, din stofă subțire. Există o varietate de modele, de la cele clasice, la două rânduri de nasturi sau tip sacou, la jachete bomber sau biker, care imită construcția unei geci sport însă își păstrează valențele de stil prin materialul diferit. Acestea sunt de obicei din amestec de lână sau din tweed și pot fi purtate atât într-o ținută sport, cu jeans și sneakers, cât și într-una smart casual, cu pantaloni cigarette și botine Chelsea.

Cardiganul cu glugă

Inspirat din modelul clasic de cardigan, acest model arată mai mult ca o jachetă fără nasturi, prevăzută cu glugă, dintr-o țesătură subțire de lână. Cardiganul cu glugă este ideal pentru ținutele de week-end sau pentru o ieșire relaxată între prieteni. Poartă-l cu boyfriend jeans și un top pe corp, într-o ținută cool, de primăvară.

Deja ai votat!