spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialCand TREBUIE să montam ANVELOPELE de Vara – Tu STII acest lucru?

Cand TREBUIE să montam ANVELOPELE de Vara – Tu STII acest lucru?

Te gandesti ca de curand ai montat avelopele de iarna pe masina si ca deja a venit vremea sa le inlocuiesti cu cele de vara? In orice caz, sezonul cald se apropie incet dar sigur, iar schimbarea anvelopelor este o operatiune ce trebuie efectuata pentru a nu avea probleme de niciun fel.

Când TREBUIE să montăm ANVELOPELE de Vară – Tu ŞTII acest lucru ?

Te gandesti ca de curand ai montat avelopele de iarna pe masina si ca deja a venit vremea sa le inlocuiesti cu cele de vara? In orice caz, sezonul cald se apropie incet dar sigur, iar schimbarea anvelopelor este o operatiune ce trebuie efectuata pentru a nu avea probleme de niciun fel.

Inceputul primaverii este caracterizat cel mai adesea de instabilitatile atmosferice. In cele ce urmeaza vei afla cand este bine sa montam anvelopele de vara pe masina si cateva reguli importante care trebuie sa fie respectate cu strictete.

Anvelopele de vara, dupa cum le spune si numele, sunt cel mai potrivite pentru acest anotimp, cand este foarte cald. Ele sunt special create pentru a oferi caracteristici si utilizari optime in caz de temperaturi mai mari de 7 grade. Din momentul in care temperaturile s-au stabilizat, putem considera ca este momentul sa facem trecerea la anvelopele de vara. Modele variate si preturi bune gasesti la anvelope vara pe Vadrexim.ro .

De ce permutarea anvelopelor de iarna cu cele de vara si viceversa este importanta ?

Iarna, riscul de accidente este cu mult mai mare decat in timpul verii. Distanta de franare cu anvelopele de vara pe o suprafata de sosea aluneacoasa este de doua ori mai lunga, chiar si la o viteza mai moderata fata de anvelopele dedicate sezonului de  iarna. Este foarte important pentru siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic sa conduci echipat cu anvelopele potrivite fiecarui sezon in parte.

De indata ce temperatura se amelioreaza este important sa schimbi cu anvelope de vara. In plus, prin constructia lor, anvelopele de vara sunt mai ecologice, datorita faptului ca acestea prezina o mai slaba rezistenta la rulare dar si unei emisii mai scazuta de CO2. Folosind anvelope de vara potrivite, poti sa economisesti cu pana la 50% carburant fata de perioada de iarna. Ofera de asemenea, conditii net superioare de siguranta la temperaturi de peste 7 grade, fata de cele de iarna.

Totodata, atat producatorii de autovehicule cat si producatorii de anvelope fac o recomandare foarte utila pentru soferi si anume : in timpul iernii este recomandata folosirea dimensiunii mai mici de anvelope omologate, pe cand in timpul verii este recomandata dimensiunea mai mare a anvelopelor, fapt ce ajuta la o aderenta mai buna.

Pentru a simplifica notiunile care tin de momentul in care sa faci schimbul de anvelope, cele de iarna pot fi montate in perioada care este cuprinsa intre lunile octombrie si aprilie, iar in restul anului anvelopele de vara sunt cele mai eficiente. Este acceptat sa circuli cu anvelope de iarna la temperaturi ridicate, insa viceversa nu este deloc valabila : deci nu folosi anvelopele de vara pe timpul iernii, atunci cand temperaturile de afara sunt scazute.

Acest lucru depinde foarte mult de conditiile de clima si de zona geografica unde locuiesti. Cei care stau astfel intr-o zona mai de munte, ar trebui sa astepte la schimbarea lor macar pana in aprilie.

Principalele diferente intre anvelopele de vara si cele de iarna

Care sunt proprietatile cauciucului ce poate defini o anvelopa de vara? Exista cateva specificitati care diferentiaza o anvelopa de vara de una de iarna.

Adancimea profilului

Profilul unei anvelope noi de vara are o profunzime de 8 mm, iar la cele de iarna este mai mare ajungand pana la 11 mm. Legislatia in viguare iti permite sa circulu cu anvelope ale carui profil are ca adancime un minim de 1.66 mm, insa noi nu vom recomanda sub niciun fel acest lucru.

Compozitia cauciucului anvelopei

Anvelopele de vara sunt din fabricatia lor, un amestec de cauciuc special conceput pentru a oferi o mai buna aderenta si o mai buna manevrabilitate pe soselele uscate sau mai umede si la temperaturi ridicate. Contin mai putin cauciuc natural, astfel incat isi pastreaza soliditatea in cazul in care temperaturile sunt mai mari. Avelopele de iarna contin mai mult cauciuc natural, ceea ce le face mai moi si mai aderente iarna.

În concluzie,

Indiferent daca avem pe masina montate anvelope de vara sau de iarna, este  foarte de important ca ele sa fie intr-o stare buna, stare care trebuie verificata periodic la un service autorizat, cel putin o data la 6 luni daca nu le schimbam si alegem de exemplu sa mergem cu anvelopele de iarna si vara . Poti afla de aici mai multe despre acest subiect.

În principal ar trebui verificate urmatoarele aspecte:

– daca s-a ajuns sau nu la indicatorii de uzura maxima ai anvelopei

– daca anvelopele au umflaturi (galme)

Sursa foto: Vadrexim

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...