Eliminarea durerilor cu ajutorul unguentului cu untură de bursuc

0

Pentru că din ce în ce mai multe persoane se confruntă în ziua de azi cu dureri musculare şi articulare, cu dureri de oase şi cu întinderi de ligamente din varii motive, unguentul pe bază de untura de bursuc (https://vegis.ro/remedii-unguente-geluri-solutii/sustamed/33585-balsam-untura-de-bursuc-75g/) se va dovedi un remediu eficient de alinare a acestor dureri. Untură de bursuc este cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile pe care le are graţie componentelor care includ vitamine, microelemente şi macroelemente, precum şi acizi organici esenţiali, necesari organismului pentru că asigură proprietăţile curative, trofice şi emoliente ale acestui balsam.

Untură de bursuc folosită la nivel extern – ce beneficii aduce?

Untură de bursuc se aplică la nivelul pielii, la nivel extern, pentru a furniza resursele necesare şi pentru a acţiona în mod eficient în vederea stimulării circulaţiei sanguine şi a reducerii disconfortului cauzat de dureri. Untură de bursuc în combinaţie cu uleiul de pin dilată vasele de sânge, atenuează iritaţia şi durerea, promovează cicatrizarea rănilor şi repararea ţesuturilor după expunerea traumatică, precum şi după efort fizic ridicat.

Untură de bursuc, la nivel extern va trata tulburările funcţionale ale aparatului locomotor, va trata durerile musculare şi nevralgiile, va ajuta la înlăturarea edemelor şi la îmbunătăţirea funcţiei hidrofile a pielii. Pe de altă parte, aceasta untură de bursuc ajută la regenerarea ţesuturilor, la eliminarea disconfortului cauzat de dureri, la reducerea intensităţii durerilor. Poate fi folosit şi pentru zgârieturi, tăieturi, piele crăpată, dar şi pentru răni uşoare, arsuri, fiind suficientă aplicarea unei cantităţi mici de untura pe suprafaţa afectată.

Totodată, acest balsam se va dovedi util inclusiv pentru a trata edemele la nivelul membrelor inferioare, dar şi pentru a hidrata pielea şi pentru a trata răcelile, care se manifestă prin creşterea temperaturii corpului. În cazul unor stări cu imunitate scăzută sau în cazul durerilor musculare şi articulare, aplicarea acestui unguent pe piele se va dovedi foarte benefică.

Untură de bursuc tratează zeci de boli şi la nivel intern

La nivel intern, preparatele pe bază de untura de bursuc acţionează în următoarele domenii:

 • ajută în tratarea afecţiunilor plămânilor precum bronşita cronică, TBC, pneumonie, astm sau răceli;
 • îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, ajută inima şi sistemul circulator, îndeosebi în cazul pacienţilor care suferă de ateroscleroză şi de tromboză;
 • activează regenerarea ţesuturilor şi vindecarea leziunilor şi ulceraţiilor
 • restabileşte echilibrul hormonal, creşte potența, stimulează fertilitatea, joacă un rol important în sinteza hormonilor sexuali feminini şi masculini;
 • are proprietăţi anticancerigene şi antitumorale, reducând riscul apariţiei cancerului, prevenind dezvoltarea celulelor canceroase;
 • tratează eficient afecţiunile gastrointestinale, precum ulcer şi gastrită;
 • tratează şi previne afecţiunile stomatologice precum gingivita şi parodontoza;
 • previne căderea părului;
 • normalizează activitatea glandei tiroide în cazul pacienţilor care suferă de hipotiroidism;
 • protejează căile respiratorii şi regenerează ţesutul pulmonar în cazul fumătorilor;
 • creşte rezistența organismului la agenţi patogeni, întăreşte imunitatea;
 • previne tulburările circulaţiei sanguine la nivel cerebral, hipertensiunea arterială, angină pectorală, precum şi afecţiunile metabolice.

Cum se administrează untura de bursuc intern şi extern?

Pacienţii care se gândesc să achiziţioneze şi să folosească untura de bursuc sub formă de tratament complet trebuie să ţină cont de următoarele sfaturi:

 • să administreze untura cu lapte sau ceai de măceşe dimineaţa şi seara, cu o oră înainte de masă;
 • să utilizeze untura de bursuc intern, aşa cum a fost recomandată de medic, atât amestecată cu diferite alimente, cât şi sub formă de suplimente;
 • untura de bursuc are un gust plăcut, de aceea poate fi încorporată în crema de cacao, ciocolată, miere de albine;
 • frecţiile cu untura de bursuc pe piept şi pe spate se pot aplica şi copiilor, după care se înfăşoară în haine călduroase pentru a transpira;
 • untura de bursuc nu are o cantitate fixă pentru doze zilnice, însă orientativ, este suficientă o linguriţă de untură pentru adulţi, o jumătate de linguriţă pentru tineri şi un sfert de linguriţă pentru copii.

Untură de bursuc este un leac minune pentru o mare varietate de boli, atât la nivel extern, cât şi la nivel intern, pentru afecţiuni mai mult sau mai puţin grave, asigurând necesarul de substanţe nutritive în organism. Cu un complex de vitamine în componenta, precum şi acizi graşi nesaturaţi, micro şi macro elemente, aceasta untură se poate dovedi un remediu extrem de eficient pentru îmbunătăţirea metabolismului, eliminarea durerilor, având efecte benefice asupra sistemului nervos, osos, muscular şi endocrin.

Deja ai votat!
se încarcă...