Pantofi sport sau papuci de damă?

În sezonul cald, atunci când vine vorba despre încălțăminte, e de preferat să optezi pentru pantofi sport din materiale durabile, cu talpa flexibilă și ușoară, care să fie în același timp și în pas cu tendințele din modă. O altă variantă ar fi sandalele sau papucii, în care picioarele să respire în voie, mai ales că au stat acoperite toată perioada rece.

Dacă te numeri printre persoanele care preferă activitățile sportive sau dacă, pur și simplu, ai nevoie de calitate și confort, trebuie să alegi branduri care chiar sunt dedicate și se adaptează nevoilor celor care le poartă. Unul dintre ele este Nike, companie fondată în 1964 și numită inițial Blue Ribbon Sports. Abia în 1971 a devenit oficial Nike și au creat pantofi dedicați mai multor sporturi cum ar fi hochei pe gheată, baseball, fotbal, tenis baschet, crichet, dar primii au fost cei special concepuți pentru alergare. Și cum oferta este destul de bogată, misiunea îți va fi îngreunată, mai ales că au modele foarte atractive, ușor de asortat ținutelor casual, dar și celor care vor să confere o notă specială outfit-ului ales. Acest tip de încălțăminte se poate combina ușor cu leggings, fuste scurte sau medii, rochii casual, de zi, dar și cu nelipsiții jeanși.

Pe lângă felul în care arată, este important și să te simți bine cu perechea aleasă. E de preferat să-i probezi după-amiaza, pentru că picioarele se umflă peste zi și astfel vei fi sigură că nu te vei alege cu o pereche de pantofi prea mici. Verifică să te simți bine atât cu stângul, cat și cu dreptul. Dacă simți că sunt prea rigizi, nu miza pe faptul că se vor lăsa în timp. Trebuie să ai suficient spațiu atât în lungime, cât și pe lățime. În ceea ce privește lungimea, dacă ți se par înguști, încearcă o pereche cu jumătate de număr mai mare. Oricum, nu trebuie să fie nici prea mari, nici prea mici, astfel când mergi să nu îți iasă din picioare, pentru că asta ar putea să-ți cauzeze bășici și acest lucru nu este de dorit.

Nu în ultimul rând, asigură-te că talpa este suficient de groasă, ușoară și flexibilă pentru o bună aderență, mai ales că asta te va ajuta să ai un mers corect și să nu ai dureri de picioare sau chiar de spate.

Și în cazul în care alegi sandale sau papuci dama trebuie să ții cont cam de aceleași „trucuri“ pentru a te asigura că te bucuri de ieșirile în aer liber cu cei dragi sau de sesiuni de shopping. Îi poți combina atât cu pantaloni din denim, chinos, pantaloni scurți sau chiar cu variante sport, dar și cu fuste din tul, plisate sau pe lângă corp, sau cu rochii vaporoase.

Deja ai votat!