spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăAdvertorialTotul despre aspiratoare verticale: ce sunt, motive pentru a le cumpăra și...

Totul despre aspiratoare verticale: ce sunt, motive pentru a le cumpăra și avantaje și dezavantaje

Un aspirator vertical, numit și aspirator portabil datorită designului său ergonomic, ne permite să uităm ce înseamnă să măturăm. De fapt, este alegerea ideală pentru a obține rapid un parchet, o gresie sau un covor fără pată.

Ce este un aspirator vertical?

Un aspirator vertical este un puternic dispozitiv de curățare prin aspirație. Se deosebește de un aspirator tradițional, un aspirator robot sau orice alt tip de aspirator prin faptul că are forma unei mături pentru a facilita utilizarea acestuia. Mai exact, este alcătuit din următoarele părți:

  1. Suport: acest tip de aspirator ergonomic are un suport cu o formă similară cu cea a unui băț. De fapt, acesta este motivul pentru care este cunoscut și ca aspirator de tip mătură.
  2. Dispozitiv de aspirație: este responsabil de aspirarea aerului și absorbția murdăriei. Este atașat la un recipient de praf și o pungă sau mai multe filtre. În unele cazuri, poate fi îndepărtat pentru a fi folosit ca aspirator portabil pentru mașini, pentru canapele etc.
  3. Cap: este elementul care intră în contact direct cu podeaua, covorul sau orice altă suprafață pe care vrei să o cureți. Sunt special concepute pentru colectarea lichidelor și solidelor.

În plus, este un tip de aspirator ultra-ușor și portabil, ușor de manevrat și care poate fi depozitat convenabil în orice colț sau dulap.

Motive pentru a cumpăra un aspirator vertical

Nu contează dacă preferăm aspirator vertical cu fir sau fără fir, supradimensionate sau mini aspiratoare… Există multe motive pentru care cumpărarea unui aspirator vertical este decizia corectă:

  1. Sunt ușoare și ușor de manevrat: reprezintă imaginea a ceea ce ar trebui să fie un aspirator confortabil.
  2. Versatilitate mare: au capacitatea de a se adapta la toate tipurile de suprafețe, de la pardoseli dure la covoare.
  3. Performanță ridicată: tehnologia ciclonică a obținut rezultate de eficiență comparabile cu cele ale altor tipuri mai tradiționale de aspiratoare, cum ar fi cele de tip sanie.
  4. Acestea ocupă foarte puțin spațiu și, prin urmare, sunt stocate convenabil.
  5. Ușor de curățat și de întreținut: în mai puțin de 5 minute este posibil să le ai gata pentru o nouă utilizare.

Avantaje și dezavantaje ale aspiratoarelor verticale

După ce am făcut această comparație a aspiratoarelor verticale, ne-a devenit destul de clar că aceste dispozitive au nenumărate avantaje, dar și unele dezavantaje. Aici le vom vedea:

Avantaje ale unui aspirator vertical

  • Sunt aspiratoare manuale foarte ușor de utilizat datorită designului lor ergonomic similar cu cel al unei mături
  • Există aspiratoare verticale fără fir care oferă o mare libertate de mișcare
  • Aceste aspiratoare de uz casnic se depozitează ușor și pot fi chiar agățate pe perete
  • Multe aspiratoare verticale sunt 2-în-1 , adică pot fi utilizate ca aspiratoare cu mătură sau ca aspiratoare portabile dacă dispozitivul de aspirație este îndepărtat din suport
  • Cele mai bune aspiratoare verticale sunt foarte ușor de curățat

Dezavantaje ale unui aspirator vertical

  • Recipientul de praf de pe aspiratoarele de mătură este , de obicei, destul de mic
  • Deși astăzi este posibil să găsești un aspirator silențios de acest tip, adevărul este că majoritatea modelelor emit mult zgomot.

Considerații de reținut înainte de a cumpăra un aspirator vertical

Înainte de a ne lansa în cumpărarea unui aspirator vertical, trebuie să analizăm caracteristicile casei noastre și utilizarea pe care i-o vom da aspiratorului. De exemplu, colectarea pufului de pe gresie sau parchet nu este același lucru cu curățarea unui covor. În ultimele cazuri, vom necesita mai multă putere și perii speciale.

Pe de altă parte, dacă avem o casă cu două etaje sau mai multe, un aspirator vertical poate fi foarte util pentru a aspira și zonele înalte. Aceste dispozitive au o curea care ne permite să le agățăm de spate și le putem folosi în poziția opusă celei obișnuite. În plus, dacă alegem un aspirator vertical cu rezervor de apă și funcție de abur, putem, în același timp, să îndepărtăm murdăria de pe podea, să o frecăm și să o ștergem, astfel încât să facem treaba până la capăt.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...