sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAdvertorialCele mai bune modele de SSD ale momentului (SATA, M.2, PCle)

Cele mai bune modele de SSD ale momentului (SATA, M.2, PCle)

În lumea hardware-ului, astăzi, dacă doriți să îmbunătățiți performanța computerului dumneavoastră, totul stă în alegerea unei unități SSD bune care se caracterizează printr-o viteză mare de transfer de date. SSD-urile sunt disponibile în diferite formate, M.2 fiind din ce în ce mai frecventă, utilizate în laptopuri și pentru plăcile de bază. SSD-urile în format de unitate de 2,5 inchi sunt încă mai ieftine și oferă adesea cea mai bună valoare calitate – preț pentru consumator. Dar sunt disponibile și în diferite tipuri de interfețe.

Următoarea listă include modelele cu cea mai bună valoare calitate – preț, deci reprezintă investiții bune. Deși, da, deoarece prețul poate varia între momentul în care consultați articolul, verificați dacă respectivul SSD este încă la un preț bun. Performanța acestor SSD-uri este foarte bună, deși, în general, toate SSD-urile oferă performanțe foarte bune, cu unele excepții specifice. Sunt, de asemenea, SSD cu durabilitate bună și protecție împotriva erorilor sau întreruperilor de curent.

Seria Samsung 870 EVO are o mare fiabilitate, deși este o serie de SSD într-un format de unitate de 6,35 cm și, prin urmare, are o interfață SATA3 care limitează viteza maximă la aproximativ 550 MB / s. Totuși, deoarece plăcile de bază au de obicei unul sau două sloturi M.2 pentru unități de tip PCIe mult mai rapide, unitățile SATA3 sunt adesea potrivite pentru stocarea datelor brute. În jocuri nu există nicio diferență de performanță între un SATA3 și un PCIe, deci este, de asemenea, o modalitate ieftină de a avea jocurile instalate pe o unitate rapidă în locul unui hard disk învechit.

Seria 980 PRO de la Samsung este performantă cu conexiune PCIe 4.0 × 4, criptare hardware, viteză mare de citire/scriere de până la 6900MB / s secvențială și până la 600 kIOPS. Are o durabilitate acceptabilă atunci când utilizați memoria TLC. Include memorie cache DRAM și un buffer SLC.

Seria XLR8 CS3140 a PNY este vândută în format M.2 cu interfață PCIe 4.0 × 4 plasând-o în partea de vârf a zonei SSD-urilor. Acesta atinge 7.500 MB / s de citire secvențială și are versiuni cu și fără radiator integrat.

Seria 970 EVO Plus de la Samsung este cea mai bună serie de SSD-uri de pe piață, cu performanțe ridicate, durabilitate excelentă și potrivite pentru orice tip de utilizare. Este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe SSD-uri de pe piață, deci este probabil mai potrivit pentru cei care doresc un SSD extrem de fiabil, cu criptare, durabilitate ridicată, performanță maximă, într-o utilizare semi-profesională sau profesională. Acest tip de SSD este mai bine lăsat pentru, cu o capacitate de 250 până la 500 GB, pentru sistemul de operare și pentru a utiliza alte modele mai ieftine pentru stocarea în masă a datelor, cum ar fi jocuri, filme etc.

Seria Kingston KC2500 este vândută în format M.2 2280 și are o interfață PCIe 3.0 × 4 și un controler de înaltă performanță, un Silicon Motion SM2262EN, oferindu-i performanțe ridicate pe toate modelele disponibile. Este un competitor puternic pentru seria Samsung 970 EVO Plus.

Seria Spectrix S40G include iluminare RGB și este în format M.2 cu o interfață PCIe 3.0 × 4, cu o viteză mare de 3500 MB / s și 290 kIOPS de citire secvențială și aleatorie.

Seria MX500 de la Crucial este reperul în ceea ce privește prețul și performanța, având în același timp o mare fiabilitate. Dacă nu doriți să reduceți costul, este mai recomandat decât alte modele mai ieftine, cu greu existând o diferență de preț majoră.

Seria Rocket Q de la Sabrent este de tip PCIe 3.0 × 4, deși are un preț foarte competitiv. Acestea au performanțe bune în uz general și numai în situații neobișnuite puteți pierde performanța, cum ar fi scrierea secvențială a fișierelor uriașe (mai mult de 250 GB fiecare). Prin urmare, ca și restul unităților Sabrent, acestea sunt ideale pentru uz general datorită raportului lor calitate-preț.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...