spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAdvertorialJocurile de Noroc și impozitele - Ce este bine să știi anul...

Jocurile de Noroc și impozitele – Ce este bine să știi anul acesta înainte de a juca la cazino?

Încă de anul trecut, în industria jocurilor de noroc au început să aibă loc tot mai multe schimbări, odată cu migrarea unui număr tot mai mare de gambleri în online. Cazinourile de top au trebuit să treacă la următorul nivel, să își depășească limitele și să își diversifice cât mai mult portofoliul. În plus, au existat destul de multe îmbunătățiri făcute și platformelor, pentru a rămâne funcționale oricât de mare ar fi fluxul de jucători activi simultan.

Aceste îmbunătățiri s-au simțit mai mult sau mai puțin de către unii gambleri, însă opinia generală este că multitudinea de noi jocuri a fost foarte bine venită, iar stabilitatea mai mare a site-urilor/platformelor a fost foarte apreciată. Pe lângă toate acestea, anul nou a venit și cu o surpriză plăcută din partea ONJN-ului și a ANAF-ului.

Află care sunt modificările legislative cu privire la impozitarea câștigurilor din jocuri de noroc, dar și cum, sau de ce, sunt acestea un avantaj pentru tine.

Cu ce surprize vine anul acesta, din punct de vedere legal, pentru jucătorii la cazino?

La începutul anului 2021 au fost aduse câteva schimbări în legislația cu privire la desfășurarea jocurilor de noroc în România. Mai exact, au fost făcute câteva modificări în sectorul de impozite percepute de către stat, dar și de modul achitării acestora sub formă de procente din câștiguri.

Oficiul Național al Jocurilor de Noroc și Agenția Națională de Administrare Fiscală au hotărât că din ianuarie 2021, toate taxele care trebuie plătite către stat, de către un jucător, în urma obținerii unui câștig din desfășurarea activității la un operator de gambling, online sau offline, vor fi plătite de către operator.

Cu alte cuvinte, dările pe care până la începutul lui 2021 aveai datoria să le plătești tu către stat, vor fi achitate prin intermediul operatorului. Atenție însă, sumele vor fi oprite din contul tău, nu din fondul operatorului!

De asemenea, este bine să știi și care sunt procentele percepute de stat, nu? Ei bine, de la începutul anului 2021 s-au definit 3 praguri financiare, din fiecare segment fiind perceput câte un procent, după cum urmează:

  • 1% pentru câștigurile de până la 66.750 RON.
  • 1% din 66.750 RON + 16% din diferența dintre pragul de 66.750 RON și suma totală câștigată, dacă ea este mai mică de 445.000 RON.
  • 1% din 66.750 RON + 16% din 445.000 RON + 25% din diferența dintre pragul de 445.000 RON și suma totală câștigată.

Beneficiile jucătorilor în urma schimbărilor legale

Această modificare vine cu unele avantaje destul de considerabile. În primul rând, nu va trebui să mai alergi și să stai pe la cozi pentru a avea toate taxele achitate la timp, în ceea ce privește activitatea la jocurile de noroc.

În al doilea rând, nu va trebui să îți mai bați capul să faci calcule, pentru că toate vor fi socotite automat, de către operator. Altfel spus, când vei efectua o retragere, nu vei mai fi nevoit să pui o parte din sumă deoparte, ci te vei bucura direct de toată retragerea.

În afară de toate aceste beneficii, vine și o responsabilitate care necesită o atenție mai mare din partea ta. Dacă alegi să îți desfășori activitatea la un operator care nu are licență din partea ONJN, cel mai probabil vei risca atât să pierzi sumele pe care le depui (fără să ai măcar șansa de a câștiga), să îți pui în pericol datele personale și bancare, dar și să rămâi dator către stat și să fii cercetat pentru fraudă.

Toate aceste posibile scenarii negative sunt plauzibile și se pot întâmpla la cazinourile sau agențiile ilegale. Evită o astfel de situație negativă, mai ales pentru că este atât de simplu să o previi!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...