spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăAdvertorialCovoare pufoase – merită, sunt sănătoase?

Covoare pufoase – merită, sunt sănătoase?

Probabil în orice gospodărie ai fost ai văzut cu siguranță cel puțin un covor pufos. Ce este atât de special la aceste covoare? Covoarele pufoase oferă o senzație extrem de confortabilă sub picioare. Dar au nevoie și de îngrijiri speciale. Să aflăm mai multe despre covoare pufoase.

Ce este un covor pufos?

Covoarele pufoase sunt numite astfel din cauza lor aspectului lor ce pare pufos, cu părul lung. Sunt îndrăgite instantaneu de toată lumea datorită atracției lor și senzației lor moale și confortabilă sub picioare. În covoarele pufoase, fibrele lungi de fire sunt atașate la spatele covorului, oferindu-le un aspect neregulat și dezordonat. Covoarele pufoase sunt formate din țesături naturale, cum ar fi lână și bumbac, precum și țesături sintetice, cum ar fi acrilul. Disponibile într-o varietate de dimensiuni, acestea sunt ideale pentru fiecare colț al casei. Dar există anumite zone în care acestea sunt favorabile; zonele cu trafic redus, cum ar fi camera de zi și dormitorul, sunt ideale pentru covoare. Dar totul are argumente pro și contra. Să discutăm despre aspectele pozitive și negative ale deținerii unui covor pufos.

Aspecte pozitive

Senzație moale și de pluș

Covoarele pufoase se simt ca un rai sub picioarele tale. Atât de moi și confortabile, poți chiar să stai sau să te întinzi pe ele, deoarece acestea pot fi chiar mai moi decât canapeaua ta. Dacă ai copii acasă, alege oricând covoare pufoase. Bebelușii care se târăsc nu se vor zgâria de covoarele aspre, deoarece acestea sunt mult prea moi.

Ușor disponibile

Poți găsi covoare pufoase în orice magazin din apropiere. De asemenea, le poți cumpăra online fără probleme. Poți alege dintr-o varietate de stiluri și modele.

Durabile

Chiar dacă covoarele pufoase sunt extrem de durabile și pot rezista traficului ușor, totuși e de preferat să le păstrezi în zone cu trafic redus din două motive. În primul rând, covoarele pufoase sunt mult prea drăguțe pentru a fi călcate continuu și, în al doilea rând, fibrele lungi prind cu ușurință praful. Cu toate acestea, le poți utiliza și în zonele cu trafic intens.

Elegante

Covoarele pufoase au o textură și un model unic de fibre care le fac să iasă în evidență în fiecare casă. Covoarele pufoase, în culori și tonuri moi, asigură un plus liniștitor și calmant în dormitor. Pune-ți picioarele pe ele după o zi agitată la locul de muncă și vei transcende într-o lume de confort și calm. Aceste covoare ar putea adăuga o notă retro oricărei camere moderne.

Reduc zgomotul

Ai observat cu siguranță că un covor pufos reduce efectiv zgomotul. În loc să fii atent la zgomote, abia vei auzi ceva, pentru că pașii oamenilor nu se vor simți. Covorul va acționa ca un amortizor și va face casa ta un loc mai liniștit și mai confortabil. Dacă ai o familie numeroasă, ar fi bine să ai un covor pufos pentru liniște.

Căldură

Pregătește un covor pufos pentru iarnă. Va fi mai cald în întreaga cameră, cu un covor pufos pe podea, mai ales dacă ai pardoseli sau gresie foarte reci. Dacă acestea sunt acoperite de covoare pufoase, vei avea o senzație de căldură în care să îți îngropi picioarele. Fă din casa ta un loc atractiv, cald și plăcut. Un covor pufos face cu siguranță diferența.

Aspecte negative

Necesită îngrijire adecvată

Covoarele pufoase au nevoie de o întreținere specială. Covoarele pufoase pot fi numite pe bună dreptate ca niște magneți de murdărie și, prin urmare, acestea nu ar trebui plasate în zone cu trafic intens. Aspirarea regulată ajută la menținerea lor curată și frumoasă pentru mult timp. Spală scurgerile și petele imediat înainte ca acestea să se usuce și să păteze definitiv prețiosul tău covor.

Pierdere de fibre

Covoarele pufoase își pierd fibrele în fiecare zi din cauza fricțiunii. Cantitatea de pierdere depinde de calitatea covoarelor. Un covor de înaltă calitate bine realizat va pierde mai puține fibre în comparație cu un covor de calitate scăzută.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...