spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Lexemul „cosmetică” provine din sintagma greacă „arta decorării”, ce denotă știința studierii modalităților de modificare, retușare și perfecționare a aspectul fizic.

Cosmeticele faciale convenționale includ diverse creme pentru față și corp, seruri, geluri de duș și loțiuni de îngrijire. Produsele hidratante și nutritive mențin nivelul optim de umiditate în celule, le saturează cu oligoelemente necesare pentru obținerea unui ten sănătos și împiedică deshidratarea epidermei.

Pe când cele decorative sunt create astfel încât orice femeie să-și mențină atractivitatea și frumusețea chipului.

Gama cosmetică https://makeup.ro/brand/602810/ include un set de remedii cu funcție de modificare parțială sau radicală a trăsăturilor facială.

Există mai multe tipuri de cosmetice decorative, iar unul dintre cele mai importante este fondul  de ten!

S-a constatat că o  versiune similară a fondului de ten modern a apărut acum câteva milenii.

Egiptenii, grecii, romanii, l-au folosit în mod activ pentru a masca micile imperfecțiuni ale pielii. Însă, spre deosebire de mijloacele actuale, aceștia foloseau creta și plumbul alb în rutina zilnică iar prima compoziție asemănătoare cu cea din prezent a apărut abia la începutul secolului al XX-lea.

Astăzi există o gamă variată de formule cosmetice, cu texturi ușoare  sau dense, cremoase sau uscate, matifiante sau cu  efect natural.

Scopul și beneficiile produselor cosmetice decorative

Funcția de bază a machiajului este îmbunătățirea aspectului fizic feminin. Însă, aceste produse cosmetice,  sunt din ce în ce mai utilizate și de bărbați, pentru uniformizarea tonului și corectarea conturul. Cosmeticele decorative pot ascunde imperfecțiunile minore ale pielii, cum ar fi: petele pigmentare, punctele negre, ridurile și tenul lipsit de vitalitate.

Principalele avantaje ale produselor cosmetice decorative:

-Asigurarea unui aspect atractiv;

-Îngrijirea suplimentară a pielii;

-Retușarea micilor imperfecțiuni ale tenului;

-Corectarea vizuală a  feței;

-Accentuarea zonelor proeminente ale chipului.

Un scop și o calitate suplimentară a produselor cosmetice decorative este îngrijirea pielii feței, a buzelor și a ochilor. În majoritatea cazurilor, formula acestora conține substanțe nutritive și hidratante.  Iar acest lucru este important în orice moment al anului.

Iarnă, fondul de ten este capabil să prevină uscarea pielii datorită ingredientelor sale nutritive, iar vara să o hidrateze.

Cosmeticele decorative sunt în stare să ofere o îngrijire suplimentară, dar în niciun caz nu o pot înlocui pe cea principală sub formă de produse de zi și de noapte.

Există, de asemenea, o linie anti-îmbătrânire, care poate include o cantitate moderată de acid hialuronic sau colagen. Aceste produse contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire prin strângerea pielii feței și reducerea ridurilor mai puțin vizibile.

Tipuri de cosmetice decorative

 Cosmeticele decorative sunt împărțite în mai multe categorii, divizate după tipul de produs, proprietățile distincte și modul de utilizare.

Fiecare dintre produse are o aplicație individuală, precum și un scop, îndeplinind anumite funcții. Rezultatul final al machiajului depinde direct de compoziția și nuanța produsului selectat.

Grupurile principale:   rujuri, creioane, rimeluri, tușuri, farduri, pudre, iluminatoare, fonduri de ten.

Fiecare dintre aceste categorii  sunt  dezvoltate pentru a fi aplicat pe anumite zone  ale  feței. Iar alegerea produselor cosmetice decorative trebuie făcută în conformitate cu  caracteristicile individuale ale pielii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...