spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialSfaturi simple pentru a-ți transforma dormitorul într-un spațiu relaxant și odihnitor!

Sfaturi simple pentru a-ți transforma dormitorul într-un spațiu relaxant și odihnitor!

După o zi lungă și obositoare, tot ce-ți dorești este să intri în dormitor și să te întinzi în pat. De aceea ai nevoie de un spațiu relaxant în care să te odihnești, iar pentru asta trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Ține minte că pe lângă toate elementele de decor pe care le folosești, aerul proaspăt va ajuta considerabil să resimți o stare de bine și să te bucuri de un somn liniștit și adânc. Astfel, lasă ferestrele larg deschise zilnic cel puțin jumătate de oră și vei simți diferența. Pe lângă asta, iată câteva idei simple care-ți vor transforma dormitorul într-un spațiu relaxant și odihnitor:

  • Păstrează simplitatea

Există multe articole din care te poți inspira atunci când ai nevoie de idei pentru a-ți decora dormitorul, însă cel mai practic sfat ar fi să păstrezi simplitatea. Încearcă să adopți stilul minimalist prin piese simple de decor care au o utilitate clară. Nu folosi obiecte care încarcă inutil spațiul, o cameră mult prea plină te va obosi vizual și, în plus, îți va fi greu să găsești toate obiectele de care ai nevoie, iar asta te va putea enerva.

  • Alege culorile potrivite

Atunci când vrei să obții un efect relaxant în dormitorul tău, culorile pereților joacă cel mai important rol. Ce trebuie să știi e faptul că sunt anumite culori precum roșu, mov, maro și gri, ce afectează calitatea somnului și au tendința de a te obosi și agita. Este de preferat să le eviți sau să le folosești doar pentru anumite piese de mobilier. La polul opus se află culorile galben, verde și albastru, care, dacă sunt folosite doar pe un perete, pot crește starea de bine. Însă, albul nu va da niciodată greș, este printre preferate atunci când vine vorba de văruit, datorită simplității.

  • Ai nevoie de un element vedetă

Totuși, un dormitor relaxant nu trebuie să fie și unul banal, de aceea ai nevoie de un element vedetă printre obiectele decorative. Cel mai potrivit este un tablou abstract care să scoată toată încăperea din anonimat și care va atrage orice privire. Dacă optezi pentru pereții albi, folosește un tablou canvas abstract de la pepanza.ro, care să conțină culorile galben, verde sau albastru, pentru că, așa cum am specificat anterior, acestea vor ajuta procesul de relaxare.

  • Folosește plante decorative

Un spațiu are nevoie să prindă viață cu niște plante decorative. Pe lângă ferestrele deschise, acestea vor ajuta la curățarea aerului și-ți vor induce starea de bine. Optează pentru maximum 4 ghivece de flori de dimensiuni mici sau medii în dormitor și nu uita să le uzi frecvent și să le ștergi frunzele de praf. Poate fi chiar plăcut să vezi cum cresc plantele pe care le îngrijești cu drag, iar efectul decorativ va fi unul plăcut.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, vei simți cum dormitorul tău va deveni oaza ta de liniște. Iar dacă te delectezi cu o cană de ceai și o carte bună înainte de culcare, vei resimți din plin relaxare și stare de bine.

Sursa foto: Freepik.com

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...