spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăAdvertorialCum să faci un Aperol Spritz ca la carte și cele mai...

Cum să faci un Aperol Spritz ca la carte și cele mai bune alimente ce pot fi combinate

Portocaliu vibrant și încântător de efervescent, Aperol Spritz este băutura de origine italiană perfectă de preparat dacă nu știi nimic despre cocktailuri, dar vrei totuși să îți impresionezi oaspeții.

Și are și un conținut relativ scăzut de alcool – 11 la sută – deci poți bea câteva fără prea multe probleme.

Aperol Spritz (numit și spritz Veneziano) poartă numele ingredientului cheie, Aperol. Fabricat din rădăcină de gențiană, rubarbă și cinchona, Aperolul este cunoscut pentru aroma sa dulce-amăruie.

Licoarea a fost creată de frații italieni Silvio și Luigi Barbieri în 1919, însă cocktailul pe care îl cunoaștem și îl iubim în ziua de astăzi a devenit faimos în anii 1950, când socialiștii italieni au luat în considerare estetica irezistibilă a băuturii. Cu ajutorul notorietății lor, Aperol Spritz a devenit unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri.

Astăzi, Aperol Spritz este încă alegerea nr. 1 dintre băuturile de relaxare din Italia și nu numai.

Dacă vrei să îți începi seara combinând ceva puțin dulce, plin de apă și răcoritor, iată tot ce trebuie să știi despre Aperol Spritz: rețeta tradițională, variante delicioase și combinații epice de aperitive care te vor transpune imediat într-o piață din Veneția.

Cum se face un Aperol spritz clasic

Aperol Spritz  este foarte simplu de realizat. Pentru servire este nevoie de numai patru ingrediente și de un pahar cu picior (da, acest lucru este necesar). Proporțiile „3-2-1” sunt, de asemenea, foarte ușor de reținut din mers.

Ingrediente:

  • 3 părți prosecco
  • 2 părți aperol
  • 1 parte apa minerală
  • 1 felie de portocală

Indicații:

  • Adaugă gheață în paharul cu picior.
  • Se toarnă prosecco.
  • Urmează să adaugi aperol.
  • Completează cu un strop de apă minerală.
  • Ornează totul cu o felie de portocală și bucură-te!

Rețete mai interesante de Aperol Spritz

Aperol Spritz este uimitor așa cum este, dar dacă ești gata să schimbi lucrurile, încearcă să fii creativ cu aceste delicioase variante.

Aperol Spritz roze

Dacă ai crezut că Aperol Spritz nu poate deveni și mai de vară decât este deja, permite-ne să îți prezentăm băutura de vară supremă: Aperol Spritz roze. Această rețetă înclină puternic în tema trandafirilor, cu un strop de apă de trandafiri și o petală de trandafir pentru garnitură.

Aperol Spritz cu ghimbir și căpșuni

Această variație este puțin mai elaborată decât cea originală, cu căpșuni proaspete amestecate, sirop simplu și un strop de bere de ghimbir. Ghimbirul aduce o amărăciune care se potrivește bine cu amărăciunea aperolului.

Amalfi Spritz

Spritz-ul Amalfi este ca și cum spritz-ul aperol ar fi plecat în vacanță în Caraibe și ar fi decis să nu mai vină acasă. Menține elementele Aperol și Prosecco și adaugă o nuanță de tei și ananas. Această băutură necesită una dintre acele mici umbrele de hârtie.

Cele mai bune alimente pe care să le combini cu Aperol Spritz

Aperol Spritz este o băutură dulce-amăruie creată drept aperitiv, asta înseamnă că este menită să-ți crească pofta de mâncare (italienii mănâncă aproape întotdeauna în timp ce beau). Atunci când alegi alimente pe care să le servești împreună cu cocktail-ul tău, iată ce ar trebui să iei în considerare:

Platou cu carne și brânză

Un aranjament de mezeluri și brânzeturi face ca mâncarea să fie cea mai bună în combinație cu Aperol Spritz.

Pentru brânzeturi, alege ceva care să scoată în evidență aromele dulci și amărui ale cocktailului, precum Chevriou, Brillat-Savarin sau Rove des Garrigues. Din punct de vedere al cărnii, nu poți greși cu prosciutto sărat sau salam.

Chipsuri

Da, serios – greutatea ușoară și sărată a acestei gustări se combină perfect cu un spritz.

Crostini de somon afumat

Acest aperitiv de dimensiuni mici asezonat cu ulei de măsline, cremă de brânză și somon afumat, acoperit cu lămâie și mărar, va completa într-adevăr aromele ușoare și amare din Aperol Spritz, fără a le copleși. În plus, arată elegant (la fel ca băutura).

Cicchetti

Această gamă tradițională venețiană de garnituri mici menite să fie consumate cu mâna sau cu scobitori reprezintă acompaniamentul perfect pentru un Spritz de după-amiază târziu pe verandă. Gândește-te la măsline, nuci, jumătăți de ou fierte tare, calamari, inimi de anghinare și sandvișuri mici cu carne, fructe de mare și legume.

Gustare

În timp ce Aperol Spritz ar trebui să fie cu adevărat un aperitiv, cocktail-ul a început să apară în toate meniurile de brunch americane chiar alături de băuturi precum Bloody Mary. Deci, probabil ai putea să îți comanzi un sandwich cu ou prăjit și focaccia, să combini cu un Aperol și să te bucuri de ziua ta.

Sfaturi profesionale pentru mai bun Spritz

Chiar și cu rețete de cocktail simple, există întotdeauna loc pentru a-ți perfecționa preparatele. Iată câteva sfaturi pentru Aperol Spritz:

Folosește întotdeauna prosecco. Un aperitiv italian cere bule italiene! În plus, profilul de aromă al prosecco este mai fructat și mai dulce decât alte bule, deci funcționează bine cu aperolul (în loc să concureze cu el).

Răcit este mai bine. Păstrează întotdeauna Aperolul rece la frigider și pre-răcește paharul – Spritz-ul va avea un gust mult mai bun!

Adaugă mai întâi gheață și prosecco în pahar. Apoi adaugă aperolul – acest lucru va ajuta la prevenirea scurgerii Aperolului în partea de jos.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...