joi, martie 28, 2024
AcasăAdvertorial5 lucruri pe care nu le ştiaţi despre SEO şi găzduirea web shared

5 lucruri pe care nu le ştiaţi despre SEO şi găzduirea web shared

Probabil ca stiti deja (sau daca nu, ar trebui!) ca o strategie SEO puternica este cheia succesului site-ului dvs. web. Cu toate acestea, SEO nu implica doar utilizarea cuvintelor cheie potrivite in locurile potrivite, asigurarea faptului ca site-ul dvs. este compatibil cu dispozitivele mobile si postarea de continut care sa atraga vizitatorii – numeroase probleme tehnice pot afecta  eficacitatea generala a strategiei dvs. Poate va intrebati in ce masura un factor tehnic, cum ar fi solutia dvs. de gazduire web, ar avea un efect asupra performantei site-ului dvs. Poate va ganditi la o optiune de gazduire partajata deoarece tinde sa fie mai accesibila decat alte variante. Insa este gazduirea shared o alegere rezonabila sau va afecteaza SEO? Pentru a intelege mai bine acest subiect, am intocmit o lista cu cinci puncte cheie pe care trebuie sa le cunoasteti despre relatia dintre SEO & gazduire shared.

Aspecte importante legate de relatia SEO & gazduire shared

1. Gazduirea shared nu este un factor de clasare

Unii factori SEO au un impact direct asupra clasamentului paginilor dvs. in rezultatele relevante ale cautarii Google. Acestia sunt factori pe care algoritmul Google „ii ia in considerare” in mod specific atunci cand determina unde sa claseze o pagina. Cand programeaza algoritmul, dezvoltatorii Google il proiecteaza intentionat pentru a tine cont de acesti factori atunci cand claseaza paginile. Dezvoltatorii Google sunt deseori dispusi sa ofere informatii privind factorii importanti.

Potrivit Google, optiunea dvs. de gazduire web nu este un factor de clasare deoarece Google intelege ca nu puteti controla cine mai este gazduit pe acea adresa IP.

Acestea fiind spuse, exista multi factori SEO care au un efect indirect asupra clasamentelor. Faptul ca Google nu isi programeaza algoritmul pentru a lua in considerare gazda unui site nu inseamna neaparat ca optiunea dvs. de gazduire nu are niciun efect.

Desi optiunea dvs. de gazduire ar putea sa nu va afecteze in mod direct clasamentul Google, ea poate afecta performanta websitului dvs. afectand indirect rankingul acestuia. Urmatoarele puncte din aceasta lista ilustreaza modul in care se poate produce acest lucru.

2. Viteza de incarcare este o problema

Timpul de incarcare a paginilor site-ului dvs. web este un exemplu al modului in care alegerea gazdei web poate afecta indirect rankingul dvs.

La urma urmei, desi gazda pe care o alegeti nu este chiar atat de importanta pentru SEO, viteza website-ului este importanta. Paginile care se incarca mai repede au rate de respingere mai mici decat paginile web lente. In timp, o rata de respingere ridicata (bounce rate) poate influenta locul pe care se claseaza paginile dvs. atunci cand utilizatorii efectueaza cautari relevante.

Datele Google au confirmat ca majoritatea utilizatorilor de dispozitive mobile vor parasi o pagina care dureaza mai mult de 3 secunde pentru a se incarca. La un timp de incarcare a paginii de 3 secunde, probabilitatea ratei de respingere este de 32%, ajungand la 90% pentru o pagina care se incarca in 5 secunde.

Acest tip de comportament consecvent al utilizatorilor transmite algoritmului Google informatii privind calitatea continutul de pe aceste pagini. Deoarece obiectivul Google este de a se asigura ca utilizatorii gasesc continut relevant si valoros atunci cand efectueaza cautari, algoritmul va favoriza astfel paginile care se incarca mai rapid deoarece sunt pur si simplu mai susceptibile de a retine vizitatorii.

Timp de incarcare & gazduire shared

Merita sa va amintiti acest lucru cand alegeti serviciul de gazduire web ieftina pentru website-ul dvs. In cazul gazduirii shared, resursele dvs. sunt distribuite in asa fel incat viteza site-ului poate sa fie uneori afectata – o situatie logica deoarece nu sunteti singurul care foloseste resursele gazdei.

Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa respingeti o optiune de gazduire shared numai din acest motiv. Inseamna pur si simplu ca ar trebui sa considerati viteza site-ului un factor important atunci cand evaluati toate optiunile de gazduire.

Este important sa va asigurati ca paginile dvs. se vor incarca la o viteza rezonabila (3 secunde sau mai putin). Analizati optiunile si incercati sa gasiti o gazda web cunoscuta pentru gazduirea de site-uri rapide si fiabile si retineti ca puteti trece oricand la o noua gazda daca actuala dvs. gazda web nu ofera rezultatele dorite.

3. Uptime-ul si Downtime-ul sunt importante

Nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca timpul de functionare si timpul de nefunctionare al site-ului contribuie la clasarea dvs. Google.  Ca si in cazul incarcarii lente a site-urilor este putin probabil ca utilizatorii sa re-viziteze site-urile care erau adesea nefunctionale in trecut. In primul rand, timpii de nefunctionare (downtime) vor limita in mod natural capacitatea utilizatorilor de a gasi website-ul dvs.

Nu va imaginati ca puteti gasi o gazda care sa va mentina site-ul activ non-stop. Unele perioade de nefunctionare sunt normale (mentenanta) insa daca astfel de probleme apar in mod aleator si frecvent discutati cu furnizorul dvs. de gazduire si luati in considerare cautarea unui alt furnizor de gazduire.

Tineti cont ca resursele alocate pachetului dvs. de hosting sunt foarte importante deoarece publicarea de continut viral ar putea duce la o crestere masiva a traficului. Daca nu aveti suficiente resurse la dispozitie ceea ce ar trebui sa fie o zi buna pentru popularitatea site-ului dvs. s-ar putea transforma intr-una neplacuta daca cresterea brusca a traficului face ca site-ul dvs. sa se prabuseasca.

Acestea fiind spuse, exista cateva recomandari de care puteti tine cont pentru a preveni perioadele de nefunctionare ale site-ului (downtime), cum ar fi:
  • monitorizati websitul dvs. folosind un serviciu specializat
  • sporiti securitatea
  • faceti o copie de rezerva a site-ului dvs. in mod regulat
  • alegeti o gazda web de incredere
  • folositi un CDN (Content Delivery Network)
  • optimizati-va site-ul

Din nou, acest lucru demonstreaza modul in care factorii tehnici pot avea un impact mai mare asupra SEO decat ati fi considerat initial. Dupa cum probabil stiti, principiul cheie al SEO este simplu: postati continut relevant. Daca continutul dvs. este relevant, veti atrage utilizatorii pe site-ul dvs. in mod natural.

Problema este ca daca solutia de gazduire web aleasa nu este capabila sa gestioneze cresterea brusca a traficului nu veti putea valorifica continutul la potentialul sau maxim. Atunci cand va planificati strategia de continut dintr-o perspectiva SEO trebuie totusi sa luati in considerare modul in care detaliile tehnice va vor afecta strategia de continut.

4. Locatia serverelor conteaza

Este important sa tineti cont de locatia serverului gazda atunci cand luati in considerare optiunile de gazduire. Locatia serverului gazda afecteaza viteza site-ului si dupa cum stiti deja, viteza site-ului afecteaza SEO.

Scopul dvs. principal este sa identificati unde locuiesc majoritatea membrilor publicului dvs. tinta. Aceasta nu trebuie sa fie o locatie foarte specifica; poate fi chiar o tara. Cu toate acestea, daca publicul dvs. este mai concentrat intr-o anumita zona, cu cat mai specific puteti defini locatia lor generala, cu atat mai bine. Acest lucru este important, mai ales daca aveti o afacere locala. In acest caz, site-ul dvs. ar raspunde unui public dintr-un anumit oras sau cartier.

Este important sa retineti acest lucru deoarece site-urile se incarca mai repede atunci cand serverele gazda sunt apropiate geografic de utilizatorii care le viziteaza. Atunci cand va ganditi la optiunile dvs., incercati sa gasiti una cu un server gazda din regiunea pe care ati identificat-o ca baza de baza pentru majoritatea publicului dvs. tinta.

Daca site-ul dvs. atrage trafic global, locatia serverului gazda nu ar trebui sa fie o prioritate majora. Acesta este doar un factor demn de retinut daca o mare parte din traficul dvs. provine din aceeasi regiune. In plus, pe masura ce site-ul dvs. creste in popularitate, poate incepe sa primeasca trafic din diferite parti ale lumii.

5. Securitatea este esentiala

Bresele de securitate cauzeaza in mod evident probleme SEO. Chiar daca Google nu sanctioneaza intentionat site-urile care au fost compromise, cercetarile indica faptul ca incalcarile de securitate pot duce la dificultati tehnice care impiedica Google sa va claseze corect paginile.

Daca website-ul dvs. solicita utilizatorilor sa isi impartaseasca informatiile, va veti chinui sa mentineti un public daca securitatea dvs. a fost compromisa. De aceea, este important sa cautati o optiune de gazduire web despre care se stie ca este relativ sigura. Nu doriti ca SEO sa sufere deoarece ati ales o optiune de gazduire care va lasa site-ul vulnerabil la atacuri.

Concluzie

Este clar ca alegerea unei optiuni de gazduire shared nu reprezinta in mod automat o problema pentru  strategia dvs. SEO. Multi utilizatori au ales deja pe gazduirea partajata si continua sa ruleze site-uri de succes insa trebuie sa intelegeti caror factori merita sa le acordati prioritate atunci cand va ganditi la optiunile dvs. Atata timp cat tineti cont de factori precum securitatea, viteza de incarcare a site-ului si timpul de nefunctionare (downtime), este foarte probabil sa gasiti o gazda web care sa corespunda necesitatilor dvs.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...