joi, aprilie 18, 2024
AcasăAdvertorialDe ce este important să te joci cu pisica ta

De ce este important să te joci cu pisica ta

Jocul este una dintre cele mai bune modalități pentru a te asigura că animalul tău de companie are o calitate bună a vieții. Iată de ce.

Sănătatea pisicii tale nu este dată doar de dietă și de vizitele la veterinar – jocul este esențial pentru a menține pisoiul sau pisica fericiți și sănătoși.

Dacă poți, joacă-te cu pisica în fiecare zi, cu o jucărie pisici sau fără  – majoritatea veterinarilor și studiilor au recomandat minim două sesiuni de aproximativ 15-20 de minute de joacă pentru pisici. Cu cât te joci mai mult, cu atât mai bine, evident, dar dacă ești destul de ocupat, încearcă să atingi aceste minime.

Pisicile, fiind diferite, preferă diferite tipuri și stiluri de joc care probabil se vor schimba pe măsură ce îmbătrânesc. Pisicile mai mici au mai multă energie și poți vedea că comportamentul lor este mai bun dacă te joci cu ele mai mult decât cu pisicile mai în vârstă. Este probabil ca propria ta felină să aibă o personalitate distinctă, ceea ce va determina ce fel de jucărie pisici ar trebui să alegi. Poate că unei pisici îi place să urmărească laserul, în timp ce alta preferă să atace o jucărie pisici clasică, precum o undiță, așa că încearcă și vezi ce funcționează și ce nu pentru animalul tău de companie.

De ce este atât de important jocul cu pisici? Inactivitatea este una dintre principalele cauze ale obezității feline, care poate duce apoi la alte probleme de sănătate fizică. Supraalimentarea este cealaltă – iar pisicile tind să mănânce mai mult atunci când sunt plictisite și substimulate, așa că poți rezolva efectiv ambele probleme cu joaca. Există și alte avantaje, pe care le vom detalia mai jos.

O pisică care se joacă este sănătoasă

O pisică inactivă poate câștiga cu ușurință în greutate și, prin urmare, poate da de probleme de sănătate care vin cu kilogramele în plus. Jocul stimulează simțurile unei pisici și ajută la îmbunătățirea stării de spirit a acestora, ajutându-le în același timp să ardă câteva calorii prin mișcare. Pisicile mai fericite tind să fie pisici mai sănătoase, care sunt mai puțin stresate sau nesigure cu privire la rutinele zilnice. Sesiunea de joacă poate preveni, de asemenea, pisica să mănânce în exces, ceea ce ajută, de asemenea, să-și mențină greutatea scăzută!

Jocul creează o legătură mai bună

Timpul regulat de joacă cu pisica înseamnă, de obicei, că animalul tău de companie va fi mai atașat de tine și, prin urmare, va avea o relație mai împlinită cu tine. Dacă nu interacționezi cu felina ta în mod regulat, aceasta își va pierde interesul pentru tine sau pur și simplu te va vedea ca oe un furnizor de hrană. Acest lucru ar putea însemna că pisica ta evită să stea în poală sau să te lase să o mângâi sau ar putea dezvolta alte probleme de nesiguranță. Majoritatea proprietarilor își lasă pisicile acasă cu o jucarie pisici în timp ce merg la serviciu, așa că jocul nu numai că îi arată pisicii tale că îți pasă de ea, ci devine și parte din rutina ta zilnică și te poate ajuta să elimini stresul când ai terminat munca sau ai venit acasă de la școală.

Jocul ajută pisicile să se poarte mai bine

Jocul nu numai că menține pisicile în formă, ci le poate ajuta și să se comporte mai bine. O pisică plictisită va explora singură: se va urca pe draperii, va zgâria canapele și va doborî articole de pe rafturi. Dacă nu te joci cu pisica ta, ea își vor crea propria distracție și își va exersa curiozitatea. Așadar, dacă ești îngrijorat de mobilierul tău și de aspectul general al casei tale, socializarea cu pisica prin joacă este esențială. În timp ce pisicile nu pot fi dresate, poți folosi o jucărie pisici precum laser și jucărie pisici teaser pentru a opri pisica (sau pisoiul) să facă lucruri precum mușcatul și zgârierea oamenilor, astfel încât să se joace în moduri mai acceptabile. Acest lucru este util mai ales dacă ai copii, care pot fi zgâriați grav de pisicile plictisite sau stresate.

Jocul cu pisici este distractiv

Este ușor să te concentrezi pe beneficiile sensibile ale jocului cu pisici, dar nu uita că jocul cu pisici este distractiv și pentru tine. Jocul cu pisica poate deveni adesea destul de amuzant și poate fi benefic pentru sănătatea ta mentală la fel de mult ca pentru cea a pisici. Deși nu îți vom recomanda niciodată să îți exploatezi pisica pentru videoclipuri prostești, poate fi distractiv să te joci și să înregistrezi pisica, pentru a împărtăși cu prietenii și familia.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.5 ° C
6.7 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
14 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...