spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialCe greșeli facem când curățăm expresorul de cafea

Ce greșeli facem când curățăm expresorul de cafea

Expresorul de cafea este unul dintre cele mai folosite aparate din bucătărie, mai ales în acele locuințe în care consumul cafelei dimineața este un ritual. Există multe tipuri, dar expresoarele de cafea cu capsule devin din ce în ce mai comune, mai rapide și mai ușor de utilizat. Problema cu acestea este că, întrucât nu trebuie să fie spălate după fiecare utilizare (cum este cazul cafetierei clasice), curățarea lor este de obicei realizată neglijent. Și adevărul este că această neglijență poate afecta atât gustul băuturii, cât și sănătatea noastră.

Acest lucru este afirmat de The New York Times într-un articol recent, care avertizează că apa fierbinte din expresorul de cafea nu elimină de la sine microorganismele prezente în aparat și, în plus, cofeina, deși mulți ar prefera să fie, nu este un antimicrobian natural. Ceea ce este dovedit științific este că acest dispozitiv poate deveni un habitat ideal pentru mai mulți agenți patogeni și ciuperci.

Expresor cafea – oferte online Emag

Un studiu din 2011 al organizației NSF International a verificat starea a 22 de expresoare de cafea din diferite gospodării și a constatat că jumătate dintre ele aveau ciuperci și mucegai în rezervoarele de apă. În lumina acestor rezultate, cercetătorii au ajuns la concluzia că aparatele de cafea erau al cincilea articol cu cei mai mulți germeni din bucătărie (aveau mai puțin decât bolul pentru hrana animalelor de companie, dar mai mult decât robinetul de la baie).

Pe de altă parte, rețeaua de televiziune din Pittsburgh, KDKA-TV, a efectuat teste cu bețișoare cu vată pe 28 de aparate de cafea în case situate în Pittsburgh, Chicago și Dallas. Ca și în studiul anterior, ei au descoperit că mai mult de jumătate dintre aparate aveau bacterii în rezervorul de apă, în compartimentul pentru cafea, în tavă și în jgheabul pentru apă. Cele mai frecvente au fost E.Coli și streptococii.

O alta problema legata de a nu curăța temeinic aparatul de cafea in mod regulat si cu atentie este ca, in timp, apa poate lasa depozite minerale in interior si poate deteriora aparatul, incetinindu-l sau facand dificila incalzirea corespunzatoare.

Cum să curățați aparatul de cafea?

Dacă doriți să prelungiți durata de viață a aparatului de cafea, să protejați aroma cafelei de dimineață sau să evitați grijile din cauza acumulării de microorganisme, nu va fi suficient să adăugați puțină apă în piesele aparatului în fiecare zi. Amintiți-vă să adoptați o rutină de curățare și să o respectați cât mai mult posibil.

De fiecare dată când faceți cafea, trebuie să aruncați zațul sau capsulele folosite. Și dacă a rămas vreo urmă sau pată, curățați-le imediat, altfel vor fi mai greu de îndepărtat. În plus, va trebui să goliți apa rămasă din rezervor și să îl uscați bine. Microorganismele iubesc umezeala.

La sfârșitul zilei, spălați toate piesele expressorului de cafea cu apă și săpun cu ajutorul unei cârpe pentru a îndepărta cele mai lipicioase pete. Făcând-o frecvent, va preveni uscarea murdăriei, făcând-o mai ușor de curățat, economisind timp pe termen lung. Verificați dacă piesele aparatului dvs. pot fi puse în mașina de spălat vase, deoarece unele pot rezista la temperaturi ridicate și astfel va trebui să petreceți și mai puțin timp curățându-le.

Îndepărtați calcarul o data pe lună

Dacă utilizați de obicei apă de la robinet pentru a face cafea, ar trebui să detartrați aparatul cel puțin o dată pe lună. Acest lucru se datorează faptului că calcarul se acumulează puțin câte puțin în aparatul de cafea și îl poate deteriora până când nu mai funcționează.

Există în comerț produse speciale anti-calcar, pudră sau tablete, care pot fi folosite pentru îndepărtarea calcarului depus pe piesele expresorului dvs. de cafea.

Trebuie doar să dizolvi pulberea sau tableta în rezervorul de apă al aparatului de cafea, iar apoi să o folosești la fel ca și când ai pregăti o cafea, dar fără a pune o capsulă. Acest lucru va elimina varul acumulat în conductele mașinii. Înainte de a utiliza aparatul în mod normal, se recomandă să curățați rezervorul și să porniți din nou aparatul de cafea fără capsule, astfel încât resturile de produs detartrant să fie dislocate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...