spot_img
miercuri, mai 8, 2024
AcasăAdvertorialPatiserie De Bun Gust - bunătăţi din ingrediente locale, prospeţime şi arome...

Patiserie De Bun Gust – bunătăţi din ingrediente locale, prospeţime şi arome ca la mama acasă

Alexandra Politic este o tânără antreprenoare din Botoşani şi, de doi ani, este managerul Patiseriei de Bun Gust. O afacere 100% locală, cu produse bazate pe ingrediente obţinute de la producătorii locali, o afacere în care gustul produselor şi satisfacţia clienţilor primează.

– Care credeţi că sunt atuurile patiseriei dumneavoastră?

– Absolut tot ceea ce producem are un gust deosebit și savoare unică. Asta pentru că folosim arome autentice, date de ingrediente simple, procurate de la producători locali. Avem mare grijă ca tot ceea ce folosim să fie proaspăt şi bun pentru sănătate. Din aceste motive, Patiseria de Bun Gust, are mulți clienți, iubitori de deserturi, satisfăcuţi de deliciile care le preparăm pentru ei.

– Când aţi deschis prima patiserie în Botoşani?

– În noiembrie 2019. De atunci Patiseria de Bun Gust s-a dedicat deserturilor rafinate, definite de frăgezime şi gust autentic, care au ridicat standardul de calitate produselor de cofetărie. Toate acestea sunt făcute cu dragoste de mâinile dibace ale celor 10 colegi ai noștri.

– Unde vă pot găsi botoşănenii?

– Patiseria de Bun Gust are laboratorul şi un punct de vânzare pe Strada Săvenilor nr. 52, iar în iulie 2020 am deschis un punct de lucru în Piaţa Revoluţiei Nr 13 (lîngă Prefectură). În februarie 2021 am deschis un punct şi în cartierul Bucovina (vis-a-vis de biserica Sfinții Trei Ierarhi), iar în curând dorim să mai deschidem încă unul într-un cartier important al municipiului Botoşani.

– Care au fost paşii după care v-aţi ghidat activitatea?

– Chiar de la început, ne-am impus câteva principii şi să nu ne-am abătut de la ele. În primul rând, am încercat să procurăm loturi mici de materie primă, astfel încât să avem produse proaspete tot timpul. Nu folosim decât aluat proaspăt, nu congelat, şi încercăm, pe cât posibil, să folosim cât mai multe ingrediente naturale, produse locale. De asemenea, ne-am propus să folosim cât mai puţin utilajele şi să punem accent pe măiestria patiserilor şi cofetarilor noştri. Din aceste motive, produsele noastre nu sunt identice ca formă, dar au gust desăvârşit şi savoare incontestabilă.

– Ce pot găsi botoşănenii pe rafturile patiseriei?

– Patiseria de Bun Gust are un portofoliu diversificat de produse pentru masa de sărbători, pentru evenimentele speciale din viaţa cuiva sau, pur şi simplu, pentru momentele de poftă de ceva dulce. Ciocolată de casa simplă şi cu diverse arome, fursecuri, cornuleţe de casă, sărăţele, grisine cu ierburi aromatice, priconuci, nucuşoare, caise,cookies, bezele, prăjituri din foi tradiţionale, minieclere, tarte, turtă dulce, biscuiţi cu unt, salam de biscuiţi, sunt doar câteva dintre bunătăţile cu care se pot delecta botoşănenii, care ne trec pragul, cu mic, cu mare. Toate în haine de sărbătoare, pictate şi decorate în spiritul sărbătorilor, îşi aşteaptă clienţii pe rafturile noastre.

– Dacă tot aţi pomenit despre sărbători, care este vedeta din oferta patiseriei?

– Bineînţeles, vedeta sărbătorilor de iarnă este cozonacul tradiţional, frământat la mână, cu ingrediente naturale, bine pus la crescut, care nu trebuie să lipsească de pe masa niciunui botoşănean.

– Ce vă deosebeşte de celelalte patiserii din municipiu?

– Preocuparea pentru un stil de viaţă sănătos ne-a condus în această direcţie, a unei patiserii în care clientul se poate bucura de gusturi simple, autentice. Politica noastră este foarte strictă în ceea ce priveşte ingredientele, care sunt simple, proaspete şi de calitate şi de aceea lucrăm cu furnizori din zonă, pentru ouă, lapte sau unt. Nu folosim aditivi care să prelungească perioada de valabilitate, nu folosim conservanţi, E-uri, coloranţi artificiali şi nici prafuri. Totul trebuie să fie produs din ingrediente simple, de calitate şi nu facem rabat de la această direcţie pe care ne-am impus-o chiar de când am pornit. În acest context, clientul îşi dă seama că oferim ceva diferit, altceva decât îi oferă piaţa în mod normal. Fiecare dintre produsele menţionate se recomandă de la sine prin calitatea ingredientelor folosite, prin gustul cu totul special, prin frăgezime.

– De ce mizaţi atât de mult pe ingredientele naturale?

– La început, lumea e sceptică cu privire la un produs, la un desert, asta până în momentul în care gustă. Gustul nu ai cum să-l păcălești, clientul îşi dă seama că e ceva diferit de ceea ce oferă piaţa în mod normal. Pentru fiecare produs pe care îl gândim, refuzăm să folosim ingrediente care ne-ar ajuta în procesul de producţie, dar care ar însemna un compromis în ceea ce priveşte calitatea, gustul, textura. Prin politica noastră, cei care au de câştigat sunt clienţii.

– Cum pot botoşănenii să aibă pe masă produsele patiseriei în perioada sărbătorilor?

– Comenzile se plasează la punctele de vânzare, dar şi telefonic sau pe facebook, pe pagina dedicată: „Patiserie de Bun Gust”. Sărbătorile de Crăciun sau Revelion vor fi mai dulci alături de produsele Patiseriei de Bun Gust.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.2 ° C
13.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
20 °
sâm
17 °
Dum
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...