spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialRecord istoric al investițiilor pentru dezvoltarea județului

Record istoric al investițiilor pentru dezvoltarea județului

* Un miliard de lei investiți în modernizarea drumurilor botoșănene
* Cristian Achiței, senator PNL: ”Traversăm perioada cu cele mai mari investiții din istorie în infrastructura rutieră botoșăneană, în promovarea cărora am fost direct implicat”

Cristian ACHIȚEI, senator PNL: ”Sunt foarte bucuros că mi-am putut ține cuvântul dat și astfel județul Botoșani beneficiază de cele mai mari investiții de după 1990 în modernizarea drumurilor naționale și județene”.

2021 va rămâne în istoria județului Botoșani ca anul în care au fost demarate cele mai mari investiții în infrastructura rutieră. Modernizarea drumurilor naționale DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești, ca și a celor peste 100 de kilometri de drum județean cuprinși în Drumul Strategic sunt proiecte de anvergură, realizate cu finanțări europene în valoare totală de peste un miliard de lei noi.

Senatorul liberal Cristian Achiței, de profesie inginer de drumuri, a fost implicat în toate aceste proiecte investiționale: ”Am declarat încă de la începutul mandatului de deputat de Botoșani, în 2016, că principalul meu obiectiv este modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos. Am făcut toate demersurile imaginabile pentru promovarea acestui proiect, pentru prinderea investiției în bugetul de stat al României și ulterior pentru urgentarea parcurgerii etapelor de până la semnarea contractului cu constructorul și trecerea efectivă la proiectare și acum, iată, la execuție.

La fel am sprijinit pe toate căile modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești, aflat la această dată, de asemenea, în execuție, inclusiv prin demersurile întreprinse pentru prinderea sa într-un program finanțat cu fonduri europene. Cât despre Drumul Strategic, l-am promovat încă de pe vremea când eram vicepreședinte al Consiliului Județean. Sunt profund legat și de acest proiect și mă bucur să îl văd în lucru în această perioadă.

Pe DN 29D s-a ajuns la montarea grinzilor pe unul din cele trei viaducte cuprinse în proiect

În prima parte a acestei luni am parcurs întreaga lungime a drumurilor naționale și județene pe care constructorii au executat lucrări în acest an și vă asigur că s-au făcut peste tot progrese semnificative. S-a lucrat mult peste tot, fie că vorbim de lărgirea suprafeței carosabile, de poduri și podețe noi, de viaducte pe DN 29D, de rigole betonate sau carosabile, de drenuri, de ziduri de sprijin sau de turnarea primului strat asfaltic.

Este un pas important, cel mai important de după 1990, în dezvoltarea județului Botoșani și sunt mândru de ceea ce realizăm acum!”.

DRUMUL STRATEGIC

Cristian Achiței, senator PNL: ”În urmă cu 5 ani am fost implicat în inițierea proiectului Drumului Strategic și, ulterior, în asigurarea finanțării din fonduri europene a modernizării celor peste 100 de kilometri de drum județean cuprinși în investiție. Investiția a ajuns la stadiul execuției lucrărilor pe fiecare din cele trei loturi. În aceste zile, am constatat în teren progresele realizate de constructori. S-a lucrat la poduri și podețe, la lărgirea și consolidarea drumului, la rigole betonate sau carosabile, la drenuri și ziduri de sprijin, ajungându-se și la așternerea primului strat asfaltic pe zeci de kilometri.”

OBIECTIV STRATEGIC: DRUMUL EXPRES BOTOȘANI-SUCEAVA (AUTOSTRADA A7)

”Investițiile în infrastructura rutieră botoșăneană trebuie să continue în ritm accelerat. În continuare, prioritățile mele ca senator de Botoșani vor fi următoarele:

* Voi monitoriza în continuare modernizarea drumurilor naționale DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești, ca și a celor trei loturi ale Drumului Strategic și voi face toate demersurile legale necesare pentru a mă asigura că ritmul lucrărilor rămâne ridicat și investițiile pot fi finalizate conform calendarului agreat de constructori prin contractele semnate.

Pe mulți kilometri din DN 28B Botoșani-Tg. Frumos a fost așternut deja primul strat asfaltic

* Mă voi lupta prin toate mijloacele de care dispun în calitate de senator de Botoșani pentru parcurgerea în cel mai scurt timp a tuturor etapelor necesare construirii cu bani europeni a Drumului Expres spre Suceava, care va lega municipiul Botoșani de viitoarea autostradă A7 București-Siret, cu care se va intersecta în partea de nord a localității Dumbrăveni.

* Voi sprijini demararea procedurilor pentru modernizarea și realizarea de reparații capitale pe alte drumuri naționale din județul Botoșani: DN 29A Vf. Câmpului-Dorohoi, DN 29D Botoșani-Dorohoi, DN 29 Botoșani-Săveni, DN 24C Bădărăi-Manoleasa.”

(Cristian Achiței, senator PNL)

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...