Masa festivă – cum sa fii o gazdă perfectă

Obiceiul de a invita familia şi prietenii la cine nu s-a pierdut. Astfel de întâlniri sunt întotdeauna prilej de bucurie și de recreere, dar şi provocări pentru gazdele care își doresc să ofere oaspeților preparate culinare rafinate şi să creeze un ambient plăcut.

Dacă te numeri printre persoanele ce pun preț pe aspectul estetic al mesei festive, știi că trebuie să analizezi cu atenție toate detaliile de la cele legate de poziționare veselei la cele legate amplasarea decoraţiunilor, a tacâmurilor şi a paharelor de vin. Să descoperim în rândurile următoare câteva detalii care îţi vor uşura această sarcină şi vor transforma amenajarea unei mese festive într-o activitate plăcută.

Selectează cu atenție fața de masă şi decoraţiunile

În cazul în care organizezi o cină pentru Crăciun sau o întâlnire în preajma sărbătorilor de iarnă poți miza pe fețe de mese şi decorațiuni tematice. Cele cu imprimeuri sezoniere şi lumânările cu aromă de pin şi scorţişoară nu doar că asigură estică distinsă, dar creionează un decor cald şi primitor.

În cazul în care pregăteşti o aniversare, poţi miza pe fețe de mese albe, pe acestea se vor încadra perfect orice tipuri de pahare de vin şi veselă. Albul asigură eleganță şi rafinament întregului decor. Poți alege flori naturale de sezon sau aranjamente elegante pentru a duce dinamica zonei create. O masă decorată cu alb îţi oferă multă libertate pentru selectarea culorilor veselei.

Vesela şi tacâmurile – mizează pe minimalism şi funcţionalitate

Cu siguranță în magazinele art & deco există o varietate explozivă de soluţii, pe parte de veselă şi tacâmuri. Sunt farfurii albe, negre, multicolore, înflorate sau cu elemente geometrice, există farfurii pătrate, rotunde, ovale cu colţii alungite, deci selectarea variantelor ideale este o decizie cât se poate de personală. La fel şi în cazul tacâmurilor. Dacă atunci când alegi cutite de bucatarie pui accent pe funcţionalitate, când selectezi tacâmurile pentru mese festive, analizezi şi aspectul acestora. Îți dorești ca mesele festive să fie plăcute, vrei ca preparatele culinare distinse să fie servite în farfurii elegante.

Crează un ambient optim pentru discuții şi servirea mesei

Primirea oaspeţilor şi aşezarea la masă sunt alte aspecte pe care trebuie să le analizezi cu atenţie. Fie laşi libertate acestora să își aleagă locul în funcție de cum se simt confortabil, fie îi orientezi discret astfel că în vecinătate să se găsească persoane cu pasiuni comune. O gazdă perfectă este atentă la detalii. Preparatele trebuie servite la temperatura optimă, muzica de fundal să fie plăcută, iar băuturile preferate mereu în pahare.

Nu este dificil să fii o gazdă perfectă şi poţi face cu uşurinţă față acestei provocări, dacă acorzi atenţie detaliilor. Ai grijă ca pe masa să nu se găsească resturi de mâncare ori şerveţele, dar şi că dorinţele oaspeţilor să fie rapid îndeplinite. Orientează discuţiile astfel  încât toţi musafirii să se simtă confortabil. Păstrează o atitudine relaxată, astfel toată lumea prezentă la masă se va destinde şi se va simţi confortabil.

Sursa de imagine:
symbiot / Shutterstock.com

Deja ai votat!