vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdvertorialPuncte negre și coșuri: cum să ai grijă de un ten sensibil

Puncte negre și coșuri: cum să ai grijă de un ten sensibil

Dacă te confrunți adesea cu puncte negre și coșuri, atunci înseamnă că poate fi momentul să îți schimbi rutina de curățare a tenului și să începi să utilizezi produse adecvate tenului tău. Coșurile product mult disconfort în viața de zi cu zi, nu doar din punct de vedere estetic. Pot duce la probleme mult mai mari.

Acneea este un tip de dermatoză, adică o  boală de piele, care poate provoca dureri și infecții pe față. Poate lăsa cicatrici pe piele care afectează stima de sine a multor persoane, în special a celor care sunt încă adolescenți. Cu toate acestea, poate fi controlată și tratată. Având grijă de piele în mod corect și folosind produse specifice poți chiar să previi apariția frecventă a acesteia.

Cum să controlezi punctele negre și coșurile

  1. Curăță-ți pielea în profunzime

Curățarea pielii este o opțiune excelentă pentru cei care doresc nu numai să trateze punctele negre și coșurile, ci și să prevină apariția acestora. Frecvența, însă, depinde de tipul de piele pe care îl ai. Cei care au tenul gras, dar nu prea au probleme cu coșurile, pot face tratamentul de curățare profesional la fiecare 3 luni. Pentru cei care au pustule, idealul este ca curățarea profesională să se facă o dată pe lună. În rest, este necesar să vă curățați tenul zilnic cu produse potrivite, cum ar fi CeraVe, Bioderma sau Vichy.

  1. Aplicați toner

Tonifierea pielii feței este unul dintre pașii principali pentru a face curățarea completă a tenului. Acest lucru ajută la îndepărtarea impurităților pe care apa și săpunul nu le pot elimina. În plus, apa tonică ajută și la reglarea pH-ului care variază pe parcursul zilei din cauza poluării, machiajului și a altor substanțe.

  1. Folosiți loțiune astringentă

Mulți oameni confundă apa tonică cu loțiunea astringentă și acest lucru este destul de normal, deoarece ambele produse fac parte din rutina de curățare a pielii. Dar pe care să o alegi? Acest lucru va depinde de tipul tău de piele. Cei care au tenul gras, de exemplu, ar trebui să folosească loțiunea astringentă, deoarece conține substanțe care ajută la controlul excesului de sebum și a producției de sebum care se formează pe piele care, în consecință, provoacă coșuri.

CeraVe gasiti pe Emag, verificati lista de produse.

  1. Aplicați protecție solară

Multe persoane care au pielea grasă fac greșeala de a nu folosi protecție solară, crezând că va înfunda porii și va crește cantitatea de coșuri. Cu toate acestea, există un tip de acnee cunoscut sub numele de acnee solară, care este mai frecventă decât ați putea crede. Razele soarelui cresc producția de sebum, care la rândul său crește cantitatea de coșuri pe diferite părți ale corpului. În timpul verii , situația tinde să se înrăutățească și cel mai bun mod de a evita acest lucru este utilizarea de protecție solară.

După cum ați văzut, punctele negre și cosurile se formează din cauza pielii grase. În adolescență și în timpul sarcinii sunt legate și de variațiile hormonale. Prin urmare, curățarea și îngrijirea pielii nu sunt întotdeauna capabile să rezolve problema. Aceste măsuri sunt utile, dar în unele cazuri sunt necesare tratamente, mai ales pentru acele cazuri mai grave, când la nivelul pielii se formează o inflamație severă.

Tratamentele pentru puncte negre și coșuri pot varia de la cele simple, cum ar fi utilizarea de produse cosmetice specifice pentru pielea predispusă la acnee și tratament estetic de curățare a pielii, până la cele mai complexe realizate folosind medicamente topice și orale. Pentru cei care au coșuri mici, utilizarea cremelor poate fi suficientă. Totuși, atunci când cazul este mai grav, medicul dermatolog recomandă utilizarea de antibiotice și substanțe care vor controla apariția inflamației. Când problema este hormonală se poate adopta și tratament cu contraceptive. În cazul tratamentelor estetice precum peelingul chimic , laserele și microdermabraziunea, fiecare caz trebuie studiat separat. Asta pentru că atunci când este foarte multă acnee, pielea infectată nu poate primi acest tip de tratament și, de aceea, este esențial să consulți un profesionist.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...