spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialLego Architecture - seturile care te ajută să recreezi locuri emblematice din...

Lego Architecture – seturile care te ajută să recreezi locuri emblematice din cărămizi de plastic

LEGO știe că are fani ai construcțiilor sale în întreaga lume și de toate vârstele. Una dintre cele mai cunoscute sub-branduri ale grupului este Architecture, care publică din 2008 construcții LEGO care recreează clădiri și orașe emblematice. Vom vorbi puțin despre originea acestei serii de obiecte de colecție, precum și despre unele dintre cele mai interesante seturi pe care le puteți cumpăra, care reprezintă o provocare excelentă pentru jucătorii de toate vârstele.

Originea LEGO Architecture

Întreaga aventură începe cu un fan, Adam Reed Tucker. A absolvit Universitatea din Kansas cu o diplomă în arhitectură în 1996. În loc să caute un loc de muncă într-o firmă de arhitectură, Adam a decis să îmbine cele două pasiuni ale sale: arhitectura și LEGO. Cu aceste două ingrediente, americanul a fondat Brickstructures, Inc. Antreprenorul a început apoi să proiecteze repere din întreaga lume cu piese LEGO. A selectat piesele, a creat pachete și le-a împachetat împreună cu un manual perfect detaliat despre cum să construiască clădirile.

LEGO l-ar fi putut ucide dacă ar fi vrut. Dar, în schimb, și-au reprimat această pornire și l-au contactat la scurt timp după ce au aflat de munca sa. În cele din urmă, LEGO a încheiat un parteneriat cu Adam și au format marca LEGO Architecture. De atunci, această simbioză a produs 53 de seturi diferte, toate proiectate de Adam Reed Tucker. Cele mai multe dintre acestea sunt ediții limitate și se vând în limita stocului disponibil.

Cele mai bune seturi disponibile în prezent

Casa Albă

Știați că puteți recrea cu piese LEGO reședința președintelui Statelor Unite? Da, aceeași care a fost construită în 1790 și proiectată de George Washington. Setul conține 1483 de piese și promite să ofere ore întregi de divertisment. Veți putea realiza o machetă detaliată a celor trei aripi ale clădirii, a interioarelor și a grădinilor acesteia.

Statuia Libertății

Fără a părăsi Statele Unite, dacă nu vă place prea mult casa președintelui SUA, puteți recrea legendara Statuie a Libertății. Are 1685 de piese, iar figura asamblată are o înălțime de aproximativ 44 de centimetri. Însuși site-ul LEGO recunoaște că este o provocare pentru cei cu vârsta de peste 16 ani. Figura în sine este impresionantă, fiind simplificată într-un stil fantastic și cu un finisaj cu adevărat spectaculos.

Taj Mahal

Dacă doriți să începeți cu LEGO Architecture, nu începeți cu această clădire, ci cu una mai simplă. Acest monument funerar, declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO, a fost construit în secolul al XVII-lea de aproximativ 20.000 de muncitori. Acest lucru ne dă o idee despre cât de complicată poate fi crearea unei versiuni simplificate a acestei arhitecturi. Există 2022 de piese, iar kitul este recomandat pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani. Cu toate acestea, probabil că va trebui să fiți mult mai în vârstă și mai înțelept pentru a avea experiența și răbdarea necesare pentru a sta în fața acestor piese și pentru a avea suficient curaj pentru a reuși să transformați miile de cărămizi într-o singură piesă.

Paris

Acest kit este unul dintre cele mai simple pe care le veți găsi. Cele 649 de piese ale sale sunt mai mult decât suficiente pentru a recrea Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Champs Elysées, Turnul Montparnasse, Grand Palais și Muzeul Luvru, precum și zonele înconjurătoare. Linia orizontului este proiectată în proporție cu arhitectura originală. Potrivit LEGO, acest set este potrivit pentru vârste începând cu 12 ani.

Trafalgar Square

Dacă vă este dor de străzile și piețele Londrei, probabil că această minifigurină din Piața Trafalgar este concepută pentru dumneavoastră, chiar dacă a fost construită pentru a comemora bătălia din octombrie 1805, în bătălia de la Trafalgar.

Lăsând la o parte războiul, această piață este un simbol al capitalei Angliei. Nu numai că este cel mai aglomerat punct turistic din întregul oraș, dar este și un punct emblematic în care englezii protestează pentru drepturile lor. Kitul este conceput astfel încât să poată fi construit de orice persoană cu vârsta de peste 12 ani. Este unul dintre cele mai impresionante seturi din seria LEGO.

Dubai

Emiratele Arabe Unite sunt alcătuite din șapte emirate. Unul dintre cele mai cunoscute este Dubai, a cărui capitală poartă același nume. Orașul Dubai a fost construit practic de la zero, în deșert și într-un timp record. Astăzi este unul dintre orașele cu cele mai impresionante clădiri din lume și este încă în curs de dezvoltare. Clădirea predominantă în acest model este Burj Khalifa, care este, de asemenea, cea mai înaltă clădire din lume în prezent. Lângă el se află Burj Al Arab Jumeirah, celebrul hotel de 7 stele. Iar de cealaltă parte se află Jumeirah Emirates Towers, două turnuri simetrice, proiectate tot cu gândul la turism, deoarece conțin un hotel de 5 stele cu o înălțime de 309 metri.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...