spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăAdvertorial10 reguli pentru pariori în 2022: Sfaturi de la specialiști

10 reguli pentru pariori în 2022: Sfaturi de la specialiști

Industria pariurilor sportive se schimbă de la an la an, în sensul că agențiile licențiate introduc tot mai multe funcții care sunt în avantajul jucătorilor. Pe de altă parte, practicile care trebuie respectate pentru a avea succes sunt neschimbate.

Am abordat mai mulți jucători cu experiență și i-am provocat să dea câteva sfaturi pariorilor începători, ca și când ar fi față în față cu aceștia. Am ales zece recomandări care pot funcționa ca un set de reguli pentru cine vrea să îmbine distracția cu profitul:

Regula 1: „Fixează bugetul și ținta de câștig”

Un parior serios știe cu exactitate pe câți bani se poate baza într-o lună, programându-și un buget pe care îl poate cheltui fără probleme. Cu alte cuvinte, nu ia bani destinați altor nevoi. Pornind de la acel buget, se stabilește o țintă realistă de câștig, care trebuie atinsă pe termen mediu și lung. Atunci când se fixează perioada, trebuie ținut cont că nu toate biletele vor fi câștigătoare și că vor fi serii de pariuri care vor trage bankroll-ul în jos.

Regula 2: „Joacă online, la agenția care ți se potrivește”

Toți pariorii profesioniști joacă doar la agenții online. Explicația este, în primul rând, de natură financiară. Principala lor preocupare este să își maximizeze profitul, iar taxa de 5% din miză percepută pentru fiecare bilet în mediul offline nu este deloc „prietenoasă”. De asemenea, online ei pot plasa bilete la orice oră, de oriunde s-ar afla, iar oferta sportivă este foarte bogată, astfel că este imposibil să nu găsească măcar o selecție demnă de a fi pe bilet, indiferent de meci.

Regula 3: „Profită de ofertele promoționale”

Fie că îți deschizi cont PublicWin, fie că alegi un alt operator, ca și client beneficiezi de oferte promoționale atât la înregistrarea pe platformă, cât și ulterior. Recompensele constau în fonduri suplimentare, în pariuri gratuite sau în pariuri fără risc. Unele case de pariuri online oferă pachete cu recompense cumulate. Orice „cadou” primit nu poate fi decât de bun augur. Chiar dacă nu reușești să transformi fondurile suplimentare în cash din cauza cerințelor de rulaj, tot ai un avantaj: încercând să faci rulajul, câștigi experiență, care își va spune cuvântul în viitor.

Regula 4: „Urmărește meciurile”

Este vital să cunoști foarte bine echipele pe care pariezi. De aceea, recomandarea e să nu joci pe mai mult de 2-3 competiții, pentru a putea urmări toate meciurile, în direct sau înregistrate. Astfel, vei putea compara stilurile de joc și vei știi atunci când un jucător ofensiv abil atacă pe partea unui fundaș vulnerabil. De asemenea, vei paria în cunoștință de cauză atunci când o echipă cu fotbaliști rapizi, care joacă cu „pase printre”, va evolua contra unei adversare care se apără avansat. Exemplele în acest sens pot continua.

Regula 5: „Analizează singur meciurile”

Cunoscând bine competiția și echipele, îți va fi mai ușor să analizezi singuri meciurile. Inspiră-te din ponturile tipsterilor pe care îi urmărești și în care ai încredere, dar nu te baza niciodată exclusiv pe judecata lor. Sub nicio formă nu cumpăra ponturi de pe internet, chiar dacă au cote foarte mari și cei care le vând încearcă să te convingă că sunt deținătorii unor informații pe care alții nu le au. Nu uita că pariurile reprezintă o distracție și, totodată, o provocare prin care îți poți testa cunoștințele și calitățile utile pentru acest domeniu.

Regula 6: „Joacă pariuri single”

Oricât de corect ai analiza un meci, toată munca este în zadar dacă joci bilete cu mai multe selecții. Într-adevăr, cotele sunt mai atractive, însă avantajul de a te pricepe la sport este invers proporțional cu numărul de selecții de pe bilet. În schimb, dacă joci doar bilete cu o singură selecție, ai șanse mai mari să fii pe plus pe termen lung, chiar dacă apar și serii de bilete necâștigătoare. E posibil ca, în unele situații, să fii sabotat de ghinion, dar neșansa nu poate ține la nesfârșit.

Regula 7: „Nu juca pe cote prea mici sau prea mari”

Pariorii au ajuns la concluzia că selecțiile cu cote între 1.10 și 1.20 nu sunt deloc ok, chiar dacă, teoretic, „nu au cum să nu iasă”. Sunt șanse foarte mari ca un bilet cu zece selecții (sau mai multe) de acest tip să fie câștigător. În același timp, nu sunt recomandate cotele individuale mai mari de 2.20. Ideale sunt cotele între 1.50 și 1.80, care corespund celor mai multe pariuri de valoare.

Regula 8: „Ai grijă la pariurile live”

Pariurile live reprezintă o adevărată ispită, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, emoțiile sunt la superlativ, pulsul crescând la fiecare acțiune de atac. În al doilea, rând, se pot plasa multe bilete pe un singur eveniment aflat în desfășurare, astfel că bugetul este rulat mai rapid decât în cazul pariurilor pre-meci. Problema cu „live-urile” este că deciziile trebuie luate în câteva secunde, la cald, și nu mulți pot gândi corect în acest context. Regula de aur este să rămâi cam și să respecți managementul banilor, despre care poți citi mai jos.

Regula 9: „Ține cont de managementul banilor”

Dincolo de fixarea bugetului, managementul banilor se referă la stabilirea mizei fiecărui bilet. Trebuie să fie o operațiune strict matematică, în care emoțiile nu își au locul. Ideal este ca suma riscată pe un pariu să fie raportată la probabilitatea de câștig și la bankroll. Mai există posibilitatea de a împărți bankroll-ul în părți egale, mizate pe bilete cu cota aproximativă 2.00. Dacă jumătate plus unul dintre bilete sunt câștigătoare, atunci se obține profit. Se poate opta și pentru o strategie de pariuri cu miză progresivă. Totul este să îți faci un plan pe care să îl respecți orice s-ar întâmpla.

Regula 10: „Înscrie-te într-o comunitate de pariori”

Așa cum am spus, pariurile sportive sunt un domeniu dinamic. E recomandabil să fii la curent cu noutățile, de aceea este bine să te înscrii într-o comunitate de pariori online. Înveți din experiențele altora și ai șansa de a împărtăși experiențele tale, devenind tot mai bun pe zi ce trece.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...