spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialiPhone 13 vs iPhone 12: Pe care să îl cumperi?

iPhone 13 vs iPhone 12: Pe care să îl cumperi?

iPhone 13 vs iPhone 12: Pe care ar trebui să îl cumperi? Care sunt diferențele? În acest articol, le comparăm pentru a te ajuta să alegi telefonul care ți se potrivește.

iPhone 13: Ce este nou?

Punând iPhone 12 și iPhone 13 unul lângă altul, va fi dificil să observi orice diferențe. Cu toate acestea, există câteva. Crestătura care găzduiește camera frontală și senzorii Face ID este mai mică. Dispunerea camerei din spate este diferită. Procesorul este nou, iar durata de viață a bateriei s-a îmbunătățit. Nu lipsesc nici inovațiile software, începând cu camera foto.

iPhone 13 vs iPhone 12: design și ecran

Apple nu a revoluționat designul cu iPhone 13: marginile plate, crestătura și modulul pătrat al camerei rămân. Crestătura neagră pe care mulți o vor eliminată este încă acolo, dar acum este cu 20% mai mică și lasă mai mult spațiu pentru ecran. Dimensiunile iPhone 13 și iPhone 12 sunt foarte asemănătoare. iPhone 12 măsoară 146,7 x 71,5 x 7,4 mm, în timp ce iPhone 13 este doar puțin mai gros (7,65 mm) și este, de asemenea, mai greu (164 de grame față de 174 de grame).

Ca întotdeauna, Apple a avut mare grijă și ambele iPhone-uri sunt certificate IP68, ceea ce înseamnă că pot rezista la scufundarea în apă timp de 30 de minute.

Pe partea din spate, amplasarea camerelor s-a schimbat, iar pe iPhone 13 acestea au o dispunere oblică în interiorul blocului pătrat. Schema de culori este, de asemenea, diferită, cele mai izbitoare culori de pe iPhone 12 fiind mov, albastru, verde, alb, negru și roșu. iPhone 13 este disponibil în cinci culori: roz, albastru, negru, alb și roșu.

Afișajul este practic același, cu un punct în favoarea iPhone 13 în ceea ce privește luminozitatea maximă (800 nits față de 600 nits). Vorbim așadar de un panou OLED de 6,1 inci cu o rezoluție de 1.170 x 2.532 pixeli și o rată de reîmprospătare standard de 60 Hz. Apple a făcut un pas înainte doar pe modelele Pro care integrează panoul iPad ProMotion cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

iPhone 13 vs iPhone 12: Camerele foto

iPhone 13 și iPhone 12 integrează doi senzori din spate: un senzor principal cu unghi larg și unul ultraangular, ambii de 12 megapixeli. Din nou, nu există un salt generațional real, dar Apple a introdus câteva îmbunătățiri care fac ca noul venit să aibă performanțe mai bune din punct de vedere fotografic.

În primul rând, senzorul principal al iPhone 13 este mai mare și captează cu 47% mai multă lumină. Acest lucru înseamnă că va fi capabil să realizeze fotografii luminoase chiar și în condiții de iluminare slabă, îmbunătățind rezultatele deja excelente ale predecesorului său. În plus, există sistemul de stabilizare optică a imaginii de pe senzor: o funcție introdusă anul trecut pe iPhone 12 Pro Max, care permite obținerea unor imagini mult mai stabile chiar dacă mâna celui care fotografiază nu este deosebit de fermă.

iPhone 13 vs. iPhone 12: performanță și durata de viață a bateriei

iPhone 13 se bazează pe cel mai recent procesor proprietar A15-Bionic, iPhone 12 pe predecesorul A14-Bionic. Deși folosește același proces de fabricație pe 5nm, A15-Bionic promite o îmbunătățire a performanțelor. O îmbunătățire, însă, pe care este puțin probabil ca majoritatea utilizatorilor să o observe în utilizarea de zi cu zi.

Configurațiile disponibile se modifică. Apple a renunțat la versiunea cu 64 GB de memorie, iPhone 13 începând de la 128 GB și apoi urcând la 256 GB și terminând la 512 GB. În timp ce iPhone 12 este disponibil în versiunea de 64 GB, dar se oprește la 256 GB.

Îmbunătățirile aduse de noul procesor afectează și autonomia bateriei, care la iPhone 13 crește cu 2,5 ore față de predecesorul său. Pe scurt, bateria ar trebui să reziste până la sfârșitul zilei.

iPhone 13 vs iPhone 12: Software

iPhone 13 sosește cu iOS 15 deja la bord: cea mai recentă versiune a sistemului de operare disponibilă și pentru iPhone 12.  În orice caz, nici măcar din acest punct de vedere nu există o diferență prea mare între iPhone 13 și iPhone 12. Chiar dacă preferi modelul de anul trecut, vei avea un iPhone care va continua să fie actualizat mulți ani de acum încolo.

Concluzie

În duelul dintre iPhone 13 și iPhone 12, primul iese învingător, deși nu la o diferență clară. Îmbunătățirile sunt prezente și, în unele privințe, este preferabil predecesorului său. Dar iPhone 12 este în continuare o achiziție excelentă care va face fericiți majoritatea utilizatorilor. Diferența ar putea fi prețul.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...