vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdvertorialCinci ponturi pentru primul antrenament pe banda de alergat

Cinci ponturi pentru primul antrenament pe banda de alergat

Un antrenament pe banda de alergat poate fi o modalitate fantastica de a incepe un program regulat de exercitii fizice. Pe banda de alergat poti sa mergi pe plan inclinat, sa faci jogging, sa alergi si sa te antrenezi in intervale.

Vei gasi online o multime de resurse despre diferite tipuri de antrenamente pe o banda de alergat, astfel incat sa nu te plictisesti vreodata de acest aparat.

Chiar daca este usor de utilizat, poti lua in considerare urmatoarele cinci recomandari care sa te ghideze in timpul primelor tale antrenamente:

  1. Incepe cu o incalzire

Incalzirea este esentiala pentru orice activitate fizica, dar este deosebit de importanta atunci cand intentionezi sa utilizezi functia de inclinatie a benzii de alergat.

Cresterea nivelului de inclinatie face ca aparatul sa se incline, simuland senzatia de urcare la deal, ceea ce activeaza muschii din partea posterioara a picioarelor. Daca incalzesti, mai intai, acesti muschi, vei preveni durerile musculare intense.

Incalzirea o poti efectua cu usurinta prin mersul pe banda de alergat, fara inclinatie, timp de cateva minute.

  1. Continua sa mergi

Asa cum spuneam mai sus, este recomandat sa incepi fiecare antrenament mergand pe banda de alergat. Nu este obligatoriu sa cresti intensitatea antrenamentului marind viteza sau nivelul de inclinatie, ci poti continua sa mergi pentru minim 30 de minute.

Nu uita ca, daca nu ai mai facut miscare in mod regulat de mult timp, mai intai trebuie sa iti creezi un obicei din a face sport. Decat sa te antrenezi intens, este mai important sa folosesti banda de alergat zilnic, macar pentru cateva minute, pana cand formezi un obicei din aceasta activitate.

  1. Alege durata antrenamentului

Durata antrenamentului tau poate varia, in functie de obiective si intensitate. Un antrenament intens poate fi mai scurt, pe cand un antrenament usor ar trebui sa dureze minim 30 de minute pentru a avea efecte pozitive asupra sanatatii tale. Pentru primul antrenament poti alege orice durata, luand in considerare ca, deocamdata, doar experimentezi cu noua ta banda de alergat.

  1. Testeaza-ti conditia fizica

Nu ai nevoie de aplicatii, teste, si bratari fitness scumpe, cel putin la inceput, pentru a-ti testa conditia fizica.

Testul de trei minute – un minut de mers, un minut de jogging si un minut de alergare – iti va arata cat de in forma esti. Daca, dupa cele trei minute, poti respira cu usurinta, creste durata antrenamentului, viteza, sau inclinatia, deoarece corpul tau va face fata efortului suplimentar.

  1. Nu utiliza prea mult functia de inclinatie

Probabil iti va trece prin minte ca mersul pe plan inclinat te va ajuta sa arzi multe calorii intr-un timp mai scurt, si ca vei termina mai rapid antrenamentul.

Desi, tehnic, este adevarat, o banda de alergat este menita sa simuleze mersul pe jos sau alergarea in aer liber. Sprintul la deal, timp de 30 de minute, pur si simplu nu este realist, mai ales pentru incepatori. Foloseste inclinatia aparatului cu moderatie, limitand-o la 2 pana la 5 minute in primul antrenament.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...