spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorialRecomandari privind alegerea anvelopelor 215 65 R15

Recomandari privind alegerea anvelopelor 215 65 R15

Să cumperi un set nou de anvelope este azi posibil chiar online. Pe internet te așteaptă o gamă variată de anvelope, iar magazinele care comercializează cauciucuri și piese auto sunt pregătite să-ți ofere cele mai căutate branduri. Producătorii propun diferite modele de anvelope de vară, de iarnă sau all-season, cu dimensiuni diferite, iar din acestea cu siguranță vei găsi cauciucurile potrivite autoturismului tău.

Anvelopele 215 65 r16 sunt destinate pentru mai multe mărci de autoturisme, iar calitatea și prețul diferă, de la un fabricant la altul. Când schimbi setul de anvelope de vară cu unele de iarnă și te pregătești de un sezon nou, specialiștii recomandă inclusiv verificarea jantelor. Pentru anvelope 215 65 16, evident ai nevoie de jante pe 16 inch. Trebuie să ții cont că un set de jante potrivite contribuie nu doar la estetica mașinii dar și la menținerea intactă a performanțelor autovehiculului.

Cauciucurile pentru vară sunt mai rigide, rezistente la temperaturi mari, aderente pe diferite suprafețe. Anvelopele de iarnă au alte proprietăți, fiind mai flexibile și capabile să ruleze performant pe carosabil acoperit cu gheață sau zăpadă, în condiții de temperaturi scăzute sub zero grade. Banda lor de rulare este construită special pentru astfel de misiuni dificile.

Modelul de cauciucuri 215 65 r16 este de asemenea disponibil în varianta all-season, care sunt recomandate pentru toate anotimpurile cu condiția să nu fie vorba de vreme extremă, ci un climat potrivit care nu creează probleme acestor anvelope.

Ce reprezintă dimensiunile anvelopei

Atunci când alegi un set de anvelope 215 65 r16, trebuie să ții cont de dimensiuni. Lățimea anvelopei este 215, înălțimea adică raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei este 65 iar diametrul radial este R16, exprimat în inch.Indicele de viteză și indicele de sarcină sunt parametri care trebuie cunoscuți, la achiziția unor anvelope de vară sau iarnă. Viteza maximă de deplasare, sarcina maximă ce se poate încărca pe vehicul atunci când este dotat cu anumite anvelope, sunt foarte important de știut, pentrua păstra siguranța  la volan și stabilitatea autovehiculului.

Despre anvelopele de vară 215 65 r16

Cauciucurile de vară cu jante 16 și dimensiuni 25 65 r16 sunt o alegere destul de populară. Mulți fabricanți de anvelope includ acest tip de anvelopă în oferta lor.

Dintre cele mai cunoscute modele de anvelope de vară fiabile și practice amintim : RadarDimax, Armstrong Blu, Viking Pro TechNewgen, MaxxisMecotra, Barum Bravuris, GoodYear, Nokian, Goodrich, Bridgestone, Continental. Anvelopele proiectate pentru vară au un nivel mare de aderență și manevrabilitate, sunt utile atât pe suprafețe uscate și fierbinți dar și pe carosabilul acoperit cu apă și noroi în perioada sezonului cald. Cauciucurile de vară au o suprafață de contact cu carosabilul mai largă, pentru stabilitate și frânare mai eficientă.

Despre anvelopele  de iarnă 215 65 r16

Anvelopa de iarnă 215 65 r16 este construită pentru a traversa cu succes suprafețe carosabile dificile, cu gheață, pojghiță de polei sau zăpadă abundentă. Construite solid, aceste cauciucuri sunt fabricate din cauciuc și compuși care ajută la rularea în siguranță la temperaturi scăzute. Multe din anvelopele de iarnă sunt testate în regim dur de iarnă din ținuturi nordice, pentru a-și demonstra fiabilitatea.

Există numeroase branduri care produc anvelope 215 65 r16: Goodrich, Semperit Speed, Nokian, Continental, GoodYear, Viking Wintech.Anvelopele de iarnă au banda de rulare prevăzută cu caneluri adânci, pentru a spori aderența și pentru a evita derapajele. Un set de anvelope de iarnă de calitate ajută șoferii să parcurgă distanțe lungi în condiții dificile ale sezonului rece.

Despre anvelope  all-season 215 65 r16

Anvelopele all season sunt fabricate pentru a îmbina în mod fericit avantajele anvelopelor de vară și a celor de iarnă. Anvelopele all season 215 65 r16 cu un set de jante aliaj 16 te pot ajuta să străbați cele patru anotimpuri în siguranță și confort, fără să fie nevoie să schimbi în fiecare sezon setul de anvelope.

Fiind destul de populare, aceste anvelope all-season sunt prezente în oferta marilor fabricanți de anvelope : Radar Dimax, Viking FourTech, MomoFour Season, Pirelli Cinturato, Dunlop, Barum Quartaris, Nokian Seasonproof.

Achiziția unor anvelope de calitate poate însemna pentru autovehiculul tău o menținere a performanțelor și o economie de carburant, mai multă siguranță la volan, confort, silențiozitate și fiabilitate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...