luni, decembrie 5, 2022
AcasăAdvertorialCum gestionezi un împrumut online de nevoi personale

Cum gestionezi un împrumut online de nevoi personale

Împrumuturile de nevoie persoanele sunt foarte comune în zilele noastre. Este foarte greu să faci o investiție fără să iei măcar un împrumut rapid. De altfel, împrumuturile personale sunt adesea contractate pentru a acoperi urgențe medicale, accidente de mașină și alte evenimente neprevăzute. Cu toate acestea, mulți oameni aleg să le folosească pentru achiziții scumpe. Iar odată ce ai luat banii, trebuie să te gândești cum să plătești ratele lunare sau să rambursezi creditul luat, fără să fii nevoit să plătești penalități. Există, însă, niște trucuri care te pot ajuta să îți gestionezi mai ușor un credit rapid.

Creează-ți un buget

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a putea plăti un împrumut online mai ușor este să îți creezi un buget personal. Acesta te va ajuta să reduci cheltuielile zilnice și să faci loc noii rate în plățile curente. Cu un buget, de altfel, poți chiar și să economisești bani, însă pentru a ajunge în acest punct, trebuie să reduci considerabil din cheltuieli. Vezi pe ce dai banii în fiecare lună și apoi, încercă să reduci acea sumă, pentru a plăti rata lunară a creditului luat.

Decide-te ce faci cu banii

Este indicat să iei un credit rapid doar atunci când ai maximă nevoie. Însă, sunt mulți oameni care iau astfel de împrumuturi pentru a face achiziții scumpe. Dacă ești în această categorie, trebuie să te gândești foarte bine ce vei fac cu banii. Încearcă să te împrumuți cu o suma fixă de care ai nevoie, chiar dacă ai vrea să mai cumperi și alte lucruri. Poți refinanța atunci le vei cumpăra pe acelea. Iar, pe termen lung, nu te vei supraîndatora.

Simplifică plățile

Una dintre cele mai simple metode de a ști exact cu ce bani rămâi după ce plătești toate obligații, precum facturi, rate și chirie, este să automatizezi plățile. În cazul abonamentelor și ratelor fixe, poți să optezi pentru plată recurentă. Iar facturile variabile ar trebui să le plătești imediat ce primești salariul. Astfel, rămâi doar cu banii de cheltuială. La fel ar trebi să faci și cu ratele pe care trebuie să le plătești pentru noul împrumut online, pentru a te asigura că le plătești în fiecare lună și nu acumulezi restanțe.

Citește foarte bine contractul

Dacă iei un împrumut online, este simplu să citești contractul și să îl analizezi, deoarece toate informațiile sunt publice. Însă, dacă mergi la bancă, asigură-te că știi foarte bine ce semnezi. Ia în calcul DAE (dobânda anuala efectivă), rata lunară și dobânda creditului, deoarece toate acestea influențează cât de mulți bani vei plăti pentru creditul luat. De asemenea, dacă ai venit mic, este indicat să optezi pentru o perioadă mai lungă de creditare, pentru a avea rata lunară mai mică. Toate instituțiile de creditare spun: ofer bani împrumut rapid. Însă, trebuie să te asiguri că iei cel mai bun credit pentru nevoile tale.

Gândește-te la o refinanțare

Dacă ai mai luat deja un credit, există posibilitatea ca o refinanțare să fie mai bună atunci când ai nevoie de bani în plus. Poți să optezi pentru variante cu dobândă mai mică și perioadă de creditare mai mare. Sau pur și simplu, te poți orienta spre un credit rapid mai avantajos pentru nevoile tale. De asemenea, dacă refinanțezi, vei plăti o singură rată, nu mai multe, deci nu trebuie să te depui efortul de a plăti în fiecare lună mai multe rate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.6 ° C
0.1 °
-0.6 °
90 %
4kmh
100 %
lun
-0 °
mar
2 °
mie
6 °
joi
5 °
vin
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Că se fac poze cu toate ocaziile e normal, știm. De ce nu sunt puse pe facebook doar alea care trebuie e enigma.

EDITORIAL

O glumă atribuită unui mare bio-fizician spune că dacă ai creștetul capului în apropierea ușii de la cuptor și picioarele într-un lighean cu apă...

GÂNDUL ZILEI

Are, pe lângă tupeu Şi studii aprofundate, C-a aplicat în liceu Ce-a-nvăţat în facultate... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...