spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăAdvertorialCafea boabe sau capsule: cât de profitabile sunt?

Cafea boabe sau capsule: cât de profitabile sunt?

În timp ce un expresor cafea boabe este mult mai scump decât un aparat de cafea cu capsule, precum un aparat cafea Dolce Gusto, boabele de cafea sunt mult mai ieftine decât capsulele sau dozele, ale căror prețuri sunt în continuă creștere. Dar când este profitabilă o mașină de cafea automată?

Din 2017, sectorul cafelei boabe a continuat să crească. În 5 ani, valoarea sa a crescut de cinci ori, pentru a ajunge la o cifră de afaceri de 247 de milioane de euro în 2021 (+45,8% în valoare, sursa GIFAM). În ciuda acestui boom, este încă o piață mică (1,5 milioane de gospodării franceze dețin un aparat de cafea boabe la ceașcă) și mulți dintre iubitorii de cafea cu L profundă preferă aparatele de cafea cu capsule sau doze. Compacte, ușor de utilizat și de întreținut, aceste aparate de cafea au și avantajul de a fi mai puțin costisitoare decât aparatele de cafea cu râșniță.

Cu toate acestea, după cum știe toată lumea, cafeaua în porții, care poate fi folosită cu aparate accesibile, este vândută la un preț mult mai mare decât cafeaua boabe, care este compatibilă cu aparate mai scumpe. Așa că am făcut un mic experiment pentru a compara costul anual al cafelei în capsule, în păstăi și în boabe. De asemenea, am încercat să aflăm dacă este posibil să amortizăm un aparat mai scump prin economisirea prețului consumabilelor și după cât timp.

Ce este o capsulă de cafea?

Avantajele cafelei în capsule

Utilizată pe scară largă în dispozitive precum aparat de cafea Dolce Gusto, cafeaua în doze este depozitată și ambalată într-un recipient perfect etanș. Prin urmare, fiecare doză este pre-proporționată pentru a se potrivi unei cești de cafea, pentru a evita supradozajul. De asemenea, cafeaua este disponibilă într-o varietate de arome, pentru a se potrivi gusturilor tuturor. Acest lucru este vizibil în varietatea de capsule pentru aparat de cafea Dolce Gusto.

Dezavantajele cafelei în capsule

Folosirea capsulelor de cafea nu vă permite să preparați cafea în cantități mari, ci doar la ceașcă. Acest lucru poate fi foarte consumator de timp pentru a face mai multe căni pentru a servi o întreagă familie. Pe de altă parte, trebuie remarcat faptul că este posibil ca un aparat de cafea cu doză să nu fie compatibil cu toate dozele de aceeași marcă.

Cui se adresează cafeaua în capsule?

Un aparat de cafea Dolce Gusto și în general cafeaua în capsule se adresează tuturor celor care preferă să prepare rapid o cafea, bucurându-se în același timp de o băutură mai puțin concentrată în cofeină decât un espresso în capsule, dar mai plină de corp decât o cafea cu filtru.

Cafea boabe sau măcinată

Pe de o parte, cafeaua măcinată este vândută în vrac, în pachete. De asemenea, este posibil să cumpărați boabe de cafea și apoi să le măcinați cu o râșniță de cafea. Acest lucru asigură o cafea proaspăt măcinată, a cărei finețe o puteți controla cu un expresor cafea boabe.

În ambele cazuri, este esențial să păstrați cafeaua într-un recipient perfect etanș. Astfel se păstrează toate aromele și se împiedică acumularea de umiditate în interior.

Pentru persoanele cărora le place să aibă un control total asupra preparării espresso-ului, utilizarea cafelei măcinate în locul capsulelor este ideală. Deși manipularea unui expresor cafea boabe este mai complicată și necesită mai mult timp, rezultatul final poate fi net superior. Fie că este vorba de alegerea boabelor, de grosimea măcinării, de cantitatea de măcinare sau de modul în care este tasată, aveți un control mai bun asupra tuturor variabilelor. Astfel încât să puteți face cu adevărat un espresso perfect.

În afară de timp și mizerie, un alt dezavantaj al cafelei măcinate este că este nevoie de câteva încercări pentru a găsi presiunea corectă de măcinare și de tasare. Dar merită efortul!

Un expresor cafea boabe este tipul ideal de pentru cei care obișnuiesc să bea mai multe cești de cafea în timpul zilei. Datorită conținutului scăzut de cofeină a cafelei boabe, în comparație cu cafeaua în capsule,  vă permite să respectați limita zilnică de cofeină.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.3 ° C
4.3 °
4.3 °
81 %
1.3kmh
66 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...