vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdvertorialVrei să cumperi o mașină de spălat nouă? Iată la ce să...

Vrei să cumperi o mașină de spălat nouă? Iată la ce să fii atent

Prezentă în marea majoritate a locuințelor, mașina de spălat rufe este un aparat electric utilizat pentru spălarea, clătirea, centrifugarea și, în unele cazuri, uscarea hainelor. De-a lungul timpului, acest aparat a fost îmbunătățit pentru a-l face mai eficient și mai ușor de utilizat. În prezent, există o mare varietate de mașini de spălat rufe ieftine sau mai scumpe care se potrivesc tuturor gusturilor și nevoilor. Pentru a determina în mod obiectiv care este mașina de spălat potrivită pentru dumneavoastră, este esențial să vă evaluați nevoile în funcție de câteva criterii cheie.

Vă vom prezenta câteva criterii care vă vor ajuta să alegeți dintre sutele de modele de mașini de spălat rufe ieftine și scumpe, fie că e o mașină de spălat Arctic sau o mașină de spălat Samsung.

Tip

Atunci când cumpărați mașini de spălat rufe ieftine sau scumpe, puteți alege între diverse modele de dimensiuni diferite. Mașinile de spălat rufe pot fi împărțite în două categorii principale: cu încărcare frontală și cu încărcare superioară. Mașina de spălat montată în față are o fereastră în partea din față. Rufele sunt introduse în mașină prin deschiderea pe care o închide hubloul. Configurația acestui tip de mașină de spălat înseamnă că poate fi încorporată în spațiul de sub un blat de lucru sau într-o baie. De asemenea, îl puteți amplasa oriunde doriți și puteți adăuga un uscător deasupra, de exemplu. Puteți alege între o mașină de spălat Arctic sau o mașină de spălat Samsung pentru acest model.

Modelele cu încărcare superioară sunt mașini de spălat cu o trapă în partea superioară. Această clapetă este deschiderea prin care rufele sunt introduse în mașină. Spre deosebire de mașina de spălat din față, cea cu deschidere superioară nu este încorporată și nu poate fi stivuită. Mașina de spălat cu clapetă este, pe de altă parte, mai puțin largă decât cea cu hublou. În plus, unele mașini de spălat pot combina funcțiile de spălare și uscare. Aceste aparate 2 în 1 sunt foarte practice.

Capacitate și adâncime

Capacitatea unor mașini de spălat rufe ieftine sau scumpe variază în funcție de tipul și modelul acestora. În general, încărcătoarele frontale standard au o lățime de 60 de centimetri și o înălțime de 85 de centimetri și o capacitate cuprinsă între 5 și 12 kilograme. Dar există și modele de capacitate mare, care pot conține între 12 și 15 kilograme de rufe. Cu toate acestea, dacă sunteți o singură persoană sau un cuplu, puteți opta pentru o capacitate mult mai mică, o mașină de spălat Arctic sau o mașină de spălat Samsung mai mică oferind o capacitate cuprinsă între 2 și 6 kilograme.

Programele de spălare și temperatura de spălare

Mașinile de spălat pot fi programate pentru a se potrivi diferitelor tipuri de haine. Cele mai frecvente programe de spălare sunt cele pentru haine din bumbac, lână și materiale sintetice. În funcție de programul ales, rata de spălare, cantitatea de apă și temperatura de spălare sunt ajustate pentru rezultate optime, ținând cont de natura și fragilitatea rufelor. Pentru a-i ajuta pe utilizatorii care nu își sortează hainele pentru spălare în funcție de tipul de material textil, există un program mixt care ar trebui să se potrivească unui amestec de materiale textile. Pentru ca un program de spălare să fie eficient, este esențial să nu depășiți limita permisă de mașină pentru materialul textil care urmează să fie spălat. Atât o mașină de spălat Samsung, dar și o mașină de spălat rufe Arctic vin cu aceste programe și opțiuni.

Temperatura de spălare trebuie să varieze în funcție de țesătură și de gradul de murdărie al hainei. Cele mai frecvente temperaturi de spălare sunt de 30 și 40 de grade Celsius. Cu toate acestea, unele mașini oferă o temperatură de spălare de 20 de grade, dar nu de 30 de grade. Dacă doriți să spălați la 30 de grade, este o idee bună să verificați dacă mașina de spălat oferă într-adevăr 30 de grade atunci când alegeți o mașină de spălat. De asemenea, este posibil să reglați singur temperatura, dacă este necesar.

Viteza de rotire

Viteza de centrifugare este esențială, deoarece permite îndepărtarea rufelor spălate cu cât mai puțină apă, accelerând astfel uscarea lor. Această funcție vă permite să limitați timpul de utilizare și consumul de energie al uscătorului cu tambur, dacă aveți unul. Dacă doriți să economisiți cât mai mulți bani sau chiar să renunțați complet la uscător, puteți cumpăra o mașină de spălat cu un ciclu de centrifugare intensiv. Nu veți avea nicio dificultate în a obține un model de acest tip, deoarece sistemul de centrifugare al mașinilor de spălat s-a îmbunătățit considerabil de-a lungul timpului. În prezent, puteți găsi modele cu până la 1600 rpm, cum ar fi o mașină de spălat Arctic sau o mașină de spălat Samsung.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...