sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAdvertorial5 greșeli de evitat atunci când montezi țigla ceramică

5 greșeli de evitat atunci când montezi țigla ceramică

Țigla ceramică este una dintre variantele de acoperire a locuințelor, alături de țiglă metalică. Ambele materiale au proprietăți foarte bune de protecție la intemperii, astfel că ele sunt folosite pentru a amenaja acoperișuri rezistente și durabile. Țigla ceramică este un material natural, care aduce însă și alte beneficii clădirilor, iar pentru a te putea bucura pe deplin de acestea, iată care sunt cele mai comune greșeli pe care ar trebui să le eviți în etapa de montaj!

Alegerea unor modele slab calitative de țiglă ceramică

Țigla ceramică este un material realizat din argilă arsă, iar prin procesul de ardere aceasta capătă rezistențele necesare pentru a putea face față solicitărilor. Este important în primă fază să alegi țigla ceramică din magazine cunoscute, de la specialiști care cunosc importanța realizării unor construcții sigure și durabile.

 

Este important să verifici greutatea plăcilor de țiglă ceramică și eventual să te uiți la specificațiile materialului pentru a vedea care este nivelul de garanție oferit de către producător sau magazinul care comercializează produsele. La MatHaus, spre exemplu, cel mai cunoscut magazin de materiale de construcții, țigla ceramică are o perioadă de garanție de 30 de ani.

Slaba pregătire a substratului

Înainte de a monta țigla ceramic este necesar să ai în vedere pregătirea corectă a substratului, adică a structurii de acoperiș. Structura acoperiș trebuie să fie corect realizată, din elemente stabile, care să permită susținerea corectă a plăcilor de țiglă. De asemenea, este nevoie să elimini impuritățile și murdăria și să verifici încă o dată penta, pentru a fi sigur de reușita realizării proiectului.

Alegerea unui adeziv nepotrivit

Pentru a putea monta în mod corect plăcile de țiglă ceramică va trebui să alegi un adeziv potrivit. Acesta va asigura aderența la substrat a plăcilor și va proteja împotriva smulgerii sau căderii acestora. Pe durata de exploatare a unui acoperiș pot fi întâlnite diferite situații complicate, care pot pune la încercare rezistența și durabilitatea țiglei.

 

Zăpada, vântul, ploaia și expunerea la soare reprezintă aspecte care pot pune probleme la nivelul acoperișului, așadar adezivul este exact plasa de siguranță de care are nevoie locuința ta.

 

Atunci când alegi adezivul ia în calcul achiziționarea unui produs special pentru țiglă ceramică tocmai pentru ca acesta să acopere în mod corect cerințele ridicate de sistemul de acoperire. Discută cu specialiștii în domeniu și optează pentru soluțiile calitative de care se poate bucura casa ta!

Folosirea plăci ceramice cu imperfecțiuni

Deși de multe ori beneficiarii uită de acest aspect, este foarte important să nu folosești plăci rupte sau ciobite. Acestea pot constitui zone de cedare, așadar ar trebui să optezi doar pentru plăci integre. Deși costurile sunt poate ușor ridicate, acest lucru nu ar trebui să te determine să improvizezi și cu atât mai puțin să alegi materiale de o calitate îndoielnică.

Folosirea unor plăci dimensionate incorect

Plăcile prea mici sau prea mari vor provoca discontinuități la nivelul acoperișului, iar în acest fel apa s-ar putea să nu se mai scurgă la fel de ușor, iar rezistența acestuia să slăbească. Este astfel foarte important să alegi plăcile de dimensiune corectă, cu ajutorul cărora să poți realiza acoperișul în mod corect.

 

Acestea sunt cele mai frecvente erori și probleme ce pot deriva din acestea în ipoteza folosirii plăcilor de țiglă ceramică pentru acoperiș. Alege să folosești întotdeauna materiale de calitate și eventual discută cu o firmă specializată care să te ajute să montezi acoperișul într-un mod corect. În acest fel te vei bucura de protecție în orice anotimp și de o durabilitate crescută a sistemului de acoperire.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...