spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăAdvertorial8 greșeli curente pe care amatorii de pariuri ar trebui să le...

8 greșeli curente pe care amatorii de pariuri ar trebui să le evite

Cea mai mare parte a pariorilor sunt pe pierdere, semn că nu este suficient să fii pasionat de sport pentru a reuși în acest hobby. Un jucător bun este cel care învață din greșelile pe care pe face atunci când este începător.

Orice amator de pariuri sportive ar trebui să fie foarte metodic și foarte atent la fiecare pas pe care îl face, pentru a evita obiceiurile păguboase. Iată un Top 8 al practicilor care îi fac pe mulți să își strice distracția:

Jucatul la recuperare

Jucatul la recuperare este cea mai gravă greșeală a pariorilor. Ea constă în mărirea mizei independent de gradul de risc al pariului, după unul sau mai multe bilete pierdute. Această greșeală este caracteristică celor care nu sunt în stare să își controleze emoțiile. Luați de val,  ei nu mai au luciditatea să găsească selecții cu șanse mari de câștig și mizează nefiresc de mulți bani pe prima selecție care le apare în fața ochilor.

Nu țin cont de particularitățile live-urilor

Pariurile live atrag foarte mulți jucători, datorită trăirilor la superlativ pe care le generează. Dat fiind faptul că se pot pune foarte multe bilete pe un singur meci, bugetul poate fi rulat mai rapid decât prin bilete premeci. De asemenea, în timpul desfășurării partidelor apar cele mai multe pariuri de valoare. Sunt multe avantaje la un loc, dar „live-urile” au și unele particularități care pot fi fatale celor care nu sunt în stare să respecte managementul banilor în condițiile în care sunt presați de timp și de nivelul ridicat al adrenalinei.

Bilete cu multe selecții

O altă greșeală foarte frecventă este plasarea biletelor cu mai multe selecții. Potrivit pariorilor de succes, drumul cel mai drept spre atingerea obiectivului este reprezentat de biletele single. Explicația este simplă: într-un singur meci este un risc mai mic să se petreacă un eveniment neprevăzut decât în două sau în mai multe. „Problema” este că unii jucători pun bilete cu minim zece pronosticuri, care transformă pariurile într-o veritabilă loterie.

Nu își setează limite

Setarea unei limite zilnice de pierderi este importantă pentru prevenirea pierderii întregului brankroll. Mulți jucători continuă să joace chiar dacă sunt conștienți că nu au norocul și inspirația de partea lor în acea zi, ajungând cu balanța pe zero. La fel de important este să fie setate și limite de timp, deoarece pariurile sportive sunt atât de distractive încât unii nici nu simt cum „zboară” orele, iar ei nu mai au când să facă și alte lucruri.

Nu urmăresc meciurile

Pariorii ar trebui să mizeze numai pe sporturile pe care le cunosc. Mai mult, este indicat ca ei să nu riște bani pe un meci fără să știe totul despre echipele care se înfruntă. Pariurile raportate doar la statistică se bazează în mare parte pe noroc. Dacă nu văd toate partidele din acea competiție, nu au de unde să știe cât de importanți sunt jucătorii care lipsesc.

Pariază în funcție de cote

Pariurile raportate exclusiv la cote sunt apanajul celor care ies mai mereu pe minus la pariuri. Aceștia sunt convinși că valorile cotelor de pe site-urile agențiilor indică probabilitatea ca selecția să fie câștigătoare. De fapt, aceste valori sunt stabilite pe criterii comerciale: traderii bookmakerilor aproximează sumele totale de bani mizate pe fiecare opțiune a unei piețe și calculează cotele astfel încât operatorul să aibă profit orice s-ar întâmpla.

Se lăcomesc

Lăcomia este un obstacol major în calea succesului unui parior. Cine țintește doar cote mari are bilete câștigătoare rare, în vreme ce jucătorii care optează pentru bilete realiste trăiesc mai des sentimentul câștigului. Între un bilet pierzător pe cotă 20.00 și unul „verde” pe cotă 1.40, probabil că l-ați alege pe al doilea, nu-i așa?

Abuzează de Cash Out

Funcțiile disponibile pe platformele de pariuri ar trebui să îi ajute pe pariori, numai că unii nu știu cum să beneficieze de ele. Un bun exemplu în acest sens este reprezentat de opțiunea Cash Out, prin care jucătorii pot închide biletele înainte de finalul meciului, pentru un profit mai mic, dar sigur. S-a demonstrat că, pe termen lung, această opțiune mai mult i-a tras în jos pe cei care s-au grăbit să dea Cash Out și nu au așteptat să încaseze toată suma scrisă pe biletul virtual în momentul plasării pariului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.3 ° C
4.3 °
4.3 °
81 %
1.3kmh
66 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...