spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAdvertorial3 factori esențiali în alegerea unui dulap de haine

3 factori esențiali în alegerea unui dulap de haine

Se spune că dacă ai un dormitor ordonat, ai mai multă ordine în viață. Nu se poate nega faptul că mediul în care dormi poate avea un efect psihologic semnificativ. Un dormitor dezorganizat poate crește nivelul de stres, poate afecta calitatea timpului de odihnă și poate fi un spațiu cu o practicalitate scăzută.

A avea un spațiu de depozitare adecvat este cheia pentru a-ți transforma dormitorul într-un sanctuar fără dezordine. Un dulap de haine atent ales este elementul de mobilier principal care îți va oferi spațiu pentru o viață mai organizată.

Cu toate acestea, poate fi dificil să găsești opțiunea de depozitare perfectă pentru camera ta. De aceea, vezi mai întâi care sunt cele mai importante 3 criterii de care să ții cont când alegi un dulap pentru dormitor:

  1. Utilizare

Există pe piață sute de modele diferite de dulapuri pentru haine. De la cele cu două uși, cu trei uși, glisante, cu oglindă, încorporate și autoportante. Și aici este vorba doar de cadru – odată ce deschizi ușile, există opțiuni nelimitate în ceea ce privește combinația și configurația spațiului de agățat, a sertarelor, rafturilor și suporturilor pentru pantofi care pot fi încorporate la interior.

Deci, pentru început, prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este de ce fel de spațiu de stocare ai nevoie în principal: Spațiu de agățat pentru haine, rafturi pentru pantofi, sertare pentru articole vestimentare mai mici, secțiuni pentru cosmetice, pentru accesorii sau o combinație utilă între toate acestea?

Odată ce ai stabilit exact la ce va fi folosită garderoba ta, te poți gândi la funcționalitatea pe care trebuie să o ofere, ceea ce te va ajuta să conturezi atât specificațiile exterioare, cât și cele interioare pe care trebuie să le aibă un astfel de obiect de mobilier.

  1. Funcționalitate

Este important să cunoști lungimea spațiului de agățat de care vei avea nevoie. Aceasta este aproximativ proporțională cu tipul de haine pe care le ai. Dacă ai de gând să depozitezi paltoane lungi, rochii de seară și halate în garderobă, mai degrabă decât în altă parte a casei, cel mai probabil vei avea nevoie de spații pentru umerașe. Acestea vor optimiza înălțimea completă a dulapului.

Pe de altă parte, costumele, rochiile scurte și puloverele se pot agăța confortabil și în altă manieră. Cum? Pe șine așezate la jumătate din înălțimea șifonierului. Practic, acestea dublează instantaneu spațiul de agățat.

Când vine vorba de rafturi și sertare, gândește-te din nou la ceea ce vei depozita, în primul rând, pe ele. Multe dulapuri oferă acum designuri interioare super inovatoare, cu suporturi pentru pantofi încorporate. De asemenea, poți găsi un model cu sertare pentru bijuterii și găuri reglabile care îmbunătățesc opțiunile de organizare, reduc dezordinea și pot elimina nevoia de mobilier suplimentar în dormitor. Astfel poți scăpa de noptierele care ocupau o mulțime de spațiu în camera ta de dormit.

Adâncimea rafturilor este, la rândul ei, o caracteristică esențială. Dacă ai rafturi prea adânci, se creează un fel de gaură neagră în care hainele dispar, ceea ce înseamnă că s-ar putea să te chinui să găsești articolele aruncate de multă vreme în spatele șifonierului.

  1. Dimensiunea potrivită pentru un dulap de haine

Ia în considerare exact unde vei monta dulapul din dormitorul tău. Și fii destul de sigur de acest lucru: o piesă de mobilier mare este adesea greu de mutat (chiar și imposibil dacă este vorba de un design amenajat pe comandă). În plus, multe camere au un singur loc potrivit pentru un articol de această dimensiune, așa că trebuie să se potrivească perfect.

O întrebare frecventă este cât de mare ar trebui să fie un dulap? Acest lucru se stabilește luând în calcul un număr mare de factori, inclusiv spațiul din dormitorul tău și cerințele pe care le ai pentru acest obiect de mobilier.

În ceea ce privește ceea ce există pe piață, majoritatea producătorilor realizează astfel de dulapuri care să aibă cel puțin 45 cm adâncime, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a-ți oferi opțiunea de a avea un raft, un sertar și un spațiu amplu pentru agățat.

În timp ce un dulap standard nu are de obicei mai mult de 182 cm înălțime, lungimea poate varia în mare măsură. Există unele astfel de elemente de mobilier compacte, de 60 cm sau șifoniere care măsoară până la 244 cm în lungime.

Dacă bugetul și spațiul tău o permit, sfatul general ar fi să mergi pe varianta cea mai mare care poate încăpea în cameră. De ce? Pentru că nu poți avea niciodată suficient spațiu de depozitare.Totuși, încadrează-te în limite realiste, și gândește-te practic dacă va exista suficient spațiu liber pentru a deschide ușile cu ușurință și a te plimba în jurul lui.

După ce ai stabilit modelul de dressing pe care îl preferi, potrivește confortabil celelalte articole de mobilier. Încearcă să optezi pentru o înălțime cât mai mare, pentru a maximiza spațiul de stocare. Acest spațiu poate fi de neprețuit pentru a păstra lenjeriile de pat și articolele sezoniere sau ocazionale care nu necesită utilizare zilnică.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...