vineri, mai 17, 2024
AcasăAdvertorialCe funcții îndeplinește un implant dentar?

Ce funcții îndeplinește un implant dentar?

În ultimele decenii, implanturile dentare au revoluționat domeniul stomatologiei. În prezent, mai multe categorii de pacienți care se confruntă cu afecțiuni orale pot beneficia de un astfel de tratament. Mai precis, implanturile dentare permit oricărei persoane să obțină un zâmbet sănătos și frumos, care le sporește încrederea în sine, le ajută să aibă parte de relații mai armonioase și să obțină mai ușor un loc de muncă. Zâmbetul și sănătatea orală se numără printre cele mai mari atuuri ale oricărei persoane, iar implanturile dentare reprezintă acum calea cea mai sigură și cea mai scurtă către sănătate și frumusețe orală și, implicit, către o viață mai împlinită.

Când sunt recomandate implanturile dentare?

Un implant dentar este alcătuit din două componente principale, și anume o rădăcină sintetică din titan, care devine o bază excelentă pentru cea de-a două componentă, și anume un dinte artificial care are un aspect identic cu cel al unui dinte natural. Implantul dentar este recomandat pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți pierduți, împiedicând astfel pierderea osoasă și schimbarea structurii faciale care ar avea loc inevitabil dacă dinții pierduți nu ar fi înlocuiți.

Implantul dentar reprezintă adesea o soluție pe viață, oferind mari avantaje. Sănătatea orală, confortul și aspectul estetic îmbunătățit sunt cele mai mari avantaje, urmate apoi de îmbunătățirea vorbirii, a funcțiilor de mestecat și de mușcat, dar și de îmbunătățirea stării generale de sănătate. Nu trebuie să uităm că organismul nostru este un mare sistem interconectat, iar dacă nu beneficiem de o bună sănătate a cavității bucale, alte părți ale corpului nostru vor fi afectate, cum ar fi inima, stomacul și capul.

Un implant dentar poate rezolva problemele de vorbire în cazul acelor pacienți care se confruntă cu astfel de disconforturi din cauza alinierii necorespunzătoare a dinților. Nu în ultimul rând, cu un implant dentar, pacienții vor putea mesteca mai ușor alimentele solide. Odată plasat, un implant dentar poate dura pentru totdeauna, cu singura condiție ca pacientul să acorde importanță igienei orale.

Ce presupune procedura de obținere a unui implant dentar?

Primul pas presupune să găsiți o clinică stomatologică care vă poate oferi acest serviciu. În mod ideal, în cadrul aceleiași clinici ar trebui să beneficiați de raze X sau ar trebui să fiți evaluat de către mai mulți specialiști, în funcție de situația personală. De multe ori, medicul dentist colaborează cu mai mulți specialiști, cum ar fi un specialist în ortodonție sau chirurgie pentru a oferi tratamente personalizate, cu șanse mari de succes.

Discutați cu medicul dentist despre această procedură și dacă implantul dentar este soluția care vi se potrivește cel mai bine, având în vedere afecțiunile cu care vă confruntați. În urma efectuării radiografiei și a unor amprente dentare, medicul dentist poate concluziona dacă implantul dentar este soluția cea mai potrivită și de câte implanturi veți avea nevoie. După plasarea chirurgicală a implantului, urmează o perioadă de vindecare și de osteointegrare care se poate extinde până la șase luni.

Procesul de vindecare este cel mai important pas al întregii proceduri și este recomandat să vă prezentați în mod regulat la medicul dentist pentru a preveni complicațiile. Gingiile trebuie să se vindece complet înainte de efectuarea ultimului pas, și anume aplicarea coroanei artificiale peste rădăcina sintetică care a fuzionat cu osul gingival. Medicul dentist vă va oferi instrucțiuni despre cum puteți avea grijă de sănătatea orală și de implantul dentar pentru a vă bucura de un zâmbet frumos și sănătos o perioadă cât mai îndelungată.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
10.6 °
9.3 °
82 %
1.6kmh
39 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...