spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăAdvertorial4 beneficii ale utilizării unui bec LED

4 beneficii ale utilizării unui bec LED

Încă te mai întrebi care sunt beneficiile pe care ți le aduce alegerea de a utiliza un bec LED? Ți le explicăm, în rândurile care urmează, pe cele mai importante patru.

Iluminatul casei tale este un aspect care, de multe ori, din păcate, este neglijat pentru că considerat a fi mai puțin important decât mobilatul casei, spre exemplu. Te sfătuim să nu cazi în această capcană deoarece iluminatul, fie că alegi becuri clasice, veioze, lampadare sau becuri LED, are o contribuție majoră la starea ta generală de bine. Spre exemplu, dacă ești o fire care este influențată de starea vremii și zilele înnorate te indispun, nu este o idee bună să ai o lumină slabă în cameră deoarece și starea ta de spirit va fi influențată și te vei putea simți trist fără să-ți dai seama de ce.

Lumina, cu alte cuvinte, atât cea naturală, cât și cea artificială, joacă un rol extrem de important în viața noastră. Prin urmare, nu te sfătuim să neglijezi acest aspect.

Hai să vedem cu ce te ajută utilizarea becurilor LED și care ar fi cele mai importante motive pentru care ai putea să iei în considerare iluminatul cu ajutorul unor astfel de becuri.

  1. Consumă puțin

Unul dintre cele mai importante avantaje este acela că becurile LED consumă mai puțină energie electrică decât becurile clasice, așa că factura ta la electricitate va fi mai mică dacă alegi să folosești un astfel de sistem.

De asemenea, faptul că becurile LED consumă mai puțin, nu înseamnă că intensitatea lumii va fi mai slabă, dimpotrivă, vei avea parte de aceeași intensitate luminoasă, însă becurile LED vor folosi mai puțină energie electrică și tu te vei bucura de mai mulți bani economisiți. Dacă încă nu ai becuri LED în casă, acesta este semnul că nu trebuie să mai aștepți o altă ocazie mai bună!

  1. Transmit lumina în mod uniform

Becurile LED transmit lumina într-un mod uniform și astfel tu poți să ai parte de un confort vizual optim și care te va ajuta să îți faci treaba fără nicio problemă. Becurile clasice, incandescente, nu transmit o iluminare uniformă și asta îți poate afecta ochii și te poate împiedica să lucrezi corect și eficient, dar și să îți obosească vederea mult mai rapid. Alege becuri LED și nu te vei mai confrunta niciodată cu astfel de neplăceri!

  1. Se consumă greu

Un alt avantaj de care te poți bucura atunci când achiziționezi un bec LED este acela că are o durată foarte mare de viață. Dacă ar fi să oferim un exemplu, o medie ar fi de aproximativ 100.000 de ore, ceea ce se traduce în aproximativ șase sau 12 ani, în funcție, bineînțeles, și de calitatea becului LED pe care îl alegi.

Prin comparație, un bec clasic, incandescent, este prevăzut cu o durată de viață de aproximativ 1000 de ore, așa că diferența între cele două tipuri de becuri este una vizibilă și evidentă. Dacă îți dorești, deci, să scapi de grija de a schimba periodic becurile, investește în unele de tip LED.

  1. Nu emit raze ultraviolete și nici căldură

Poate că nu știi că becurile incandescente emit raze ultraviolete, dar cu siguranță știi că emit căldură. Sigur ai schimbat măcar o dată în viață un bec clasic și ai observat că atunci când pui mâna pe el este cald sau chiar fierbinte și este și mai fierbinte atunci când este aprins.

Ei bine, în cazul becurilor LED această problemă nu mai există deoarece acestea nu emit o cantitate prea mare de căldură și nu emit nici raze ultraviolete.

Iată, deci, care ar fi cele mai importante patru motive pentru care ai putea să faci trecerea la becurile LED, în cazul în care nu s-a întâmplat deja acest lucru. Te asigurăm că nu vei avea motive să regreți alegerea făcută și că te vei bucura de toate avantajele pe care ți le-am prezentat mai sus!

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.3 °
15.5 °
60 %
3.1kmh
4 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...