spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăAdvertorialSfaturi pentru a profita la maximum de caloriferele din casa dvs.

Sfaturi pentru a profita la maximum de caloriferele din casa dvs.

În cadrul instalațiilor de încălzire centrală, caloriferele sunt cel mai utilizat element pentru încălzirea locuințelor. Locul în care sunt amplasate, modul în care sunt utilizate și modul în care sunt întreținute sunt factori esențiali de care trebuie să se țină cont pentru a se asigura că funcționează în mod optim în locuința dumneavoastră. Nu așteptați niciodată lunile de iarnă pentru a vă asigura că rețeaua de calorifere din casă este funcțională, bine pusă la punct și în stare optimă pentru a asigura încălzirea locuinței.

 

Alegerea puterii și a locației potrivite pentru calorifere

 

Ghidul practic privind instalațiile centralizate de încălzire centrală și apă caldă menajeră în clădirile rezidențiale subliniază că, atunci când se instalează un calorifer, trebuie să se țină cont de faptul că acesta trebuie să aibă puterea corespunzătoare în funcție de zona pe care urmează să o încălzească.

 

Puterea caloriferului este independentă de tipul și materialul din care este fabricat, adică aceeași putere poate fi obținută cu calorifere de dimensiuni diferite, în funcție de materialul din care sunt fabricate și de configurația lor fizică.

 

Pe lângă puterea potrivită, caloriferele trebuie să fie amplasate într-un loc adecvat, astfel încât să își poată îndeplini sarcina în mod optim.

 

Cu toate acestea, cel mai bine este să consultați un expert în instalații și eficiență energetică, care vă va recomanda soluția cea mai potrivită pentru fiecare caz în parte.

 

În mod ideal, caloriferele ar trebui să fie amplasate pe peretele cel mai rece al fiecărei încăperi (peretele exterior), sub fereastră. Acest lucru reduce așa-numitul efect de „perete rece”, care este senzația de frig resimțită în apropierea ferestrelor, iar în unele cazuri se recomandă, de asemenea, utilizarea unui material izolator pe perete pentru a minimiza pierderile de căldură.

 

Nu acoperiți sau vopsiți niciodată caloriferele

 

Pentru ca radiatoarele să funcționeze corect, acestea trebuie să fie libere de obstacole. Prin urmare, este mai bine să nu folosiți capace de calorifer din lemn sau din alte materiale pentru a le acoperi. De asemenea, căldura emisă de calorifere nu ar trebui să fie obstrucționată nici prin plasarea de mobilier greu sau perdele în fața lor. Nu este indicat nici să se vopsească radiatoarele, deoarece cu cât sunt mai multe straturi de vopsea, cu atât mai mult este îngreunată transmiterea căldurii.

 

Spălare înainte de pornirea sistemului de încălzire

 

În lunile în care caloriferele au fost inactive, este frecvent ca sistemul de încălzire să fi fost supus unor lucrări de construcție sau de altă natură. După aceste acțiuni, când instalația este reumplută cu apă, se creează pungi de aer care ajung în radiatoare. Acest aer trebuie expulzat prin purjarea radiatoarelor.

 

Pentru a purja caloriferele, este suficient să rotiți robinetul de purjare și să așteptați să iasă apa, ceea ce indică faptul că aerul a fost complet expulzat. Un truc bun pentru a evita contaminarea este să plasați un vas de plastic sub supapă, astfel încât apa să cadă în el.

 

Caloriferele care fac zgomot nu trebuie luate ca un lucru firesc. Unul dintre motivele pentru care se produc zgomote este că o bulă de aer este prinsă în interiorul caloriferului și este necesară o nouă purjare.

 

Dacă, în ciuda repetării operațiunii de purjare, zgomotele persistă, ar trebui să se apeleze la un specialist pentru a verifica și a determina cauza.

 

Consultați un expert

 

Toate caloriferele trebuie să fie instalate astfel încât să poată fi izolate fără a întrerupe serviciul în restul instalației (în acest scop, trebuie să aibă robinete de reglare, lacăte de blocare etc.) și trebuie să aibă și un ventil pentru a preveni acumularea de aer și problemele pe care aceasta le implică. Întrucât aceste cerințe sunt obligatorii, este posibil să existe clădiri mai vechi ale căror calorifere nu au aceste caracteristici.

 

Cel mai bine este să consultați un expert în instalații termice care vă poate sfătui și consilia cu privire la cele mai bune opțiuni în fiecare caz în parte.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17 ° C
19.8 °
16.6 °
44 %
5.2kmh
27 %
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...