Guvernul interzice transportul de persoane din și spre Italia

0

Membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSSU) au decis în această seară ca transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia să fie suspendat până la sfârşitul lunii martie. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a făcut publice măsuri în contextul cazurilor de infectare cu coronavirus.
„Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane în trafic internaţional spre şi din Italia din 10 martie până în 31 martie. Operatorii de transport care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români că vor intra în carantină sau izolare”, a declarat ministrul de Interne.

De asemenea, s-a aprobat interdicţia introducerii de noi trenuri directe spre Italia din 12 martie până la 31 martie, iar operatorii feroviari vor avea obligaţia de a transmite călătorilor români că, odată veniţi în ţară, vor intra în carantină sau în izolare.

Alte măsuri decise de membrii CNSUS vizează „sistarea programelor de studii prin schimburi de experienţă până la 31 martie dacă nu au fost începute până acum”, suspendarea practicii din spitale a elevilor şcolilor postliceale.

De asemenea, supermarketurile și magazinele au obligaţia de a dezinfecta des cărucioare, suprafeţe, clanţe şi de a lua măsuri pentru evitarea aglomeraţiei, mai ales la casele de marcat.

Potrivit ministrului Vela, activităţile care presupun aglomerări mai mici de 200 de persoane vor putea avea loc în continuare fără avizul direcțiilor de sănătate publice, avizul fiind necesar doar în cazul manifestărilor cu o populație cuprinse între 200 și 1.000 de persoane. Manifestările cu peste 1.000 de persoane rămân în continuare închisă.

+11 -6
se încarcă...