vineri, martie 29, 2024
AcasăEconomicGuvernul interzice transportul de persoane din și spre Italia

Guvernul interzice transportul de persoane din și spre Italia

Membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSSU) au decis în această seară ca transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia să fie suspendat până la sfârşitul lunii martie. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a făcut publice măsuri în contextul cazurilor de infectare cu coronavirus.
„Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane în trafic internaţional spre şi din Italia din 10 martie până în 31 martie. Operatorii de transport care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români că vor intra în carantină sau izolare”, a declarat ministrul de Interne.

De asemenea, s-a aprobat interdicţia introducerii de noi trenuri directe spre Italia din 12 martie până la 31 martie, iar operatorii feroviari vor avea obligaţia de a transmite călătorilor români că, odată veniţi în ţară, vor intra în carantină sau în izolare.

Alte măsuri decise de membrii CNSUS vizează „sistarea programelor de studii prin schimburi de experienţă până la 31 martie dacă nu au fost începute până acum”, suspendarea practicii din spitale a elevilor şcolilor postliceale.

De asemenea, supermarketurile și magazinele au obligaţia de a dezinfecta des cărucioare, suprafeţe, clanţe şi de a lua măsuri pentru evitarea aglomeraţiei, mai ales la casele de marcat.

Potrivit ministrului Vela, activităţile care presupun aglomerări mai mici de 200 de persoane vor putea avea loc în continuare fără avizul direcțiilor de sănătate publice, avizul fiind necesar doar în cazul manifestărilor cu o populație cuprinse între 200 și 1.000 de persoane. Manifestările cu peste 1.000 de persoane rămân în continuare închisă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...