spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăEditorialSă vină banii

Să vină banii

Cătălin MORARU

redactor şef

 

„Dragnea compară ce a făcut Vâlcov cu publicarea de catre ziarişti a unor rechizitorii. Rechizitoriile sunt acte publice prin excelenţă, boule!”

“Vâlcov îşi cere scuze că a publicat datele medicale ale lui Sandu Matei şi spune că l-a afectat şi pe el starea de tensiune, de duşmănie. Păi atunci cine ar trebui să-şi publice fişa medicală, cine?”

“Îl iert pe Vâlcov dacă postează şi notele obţinute de Viorica la şcoală”.

Sunt doar câteva comentarii de pe internet găsite în cinci minute vizavi de mârlănia făcută de condamnatul penal Darius Vâlcov, de a publica fişa medicală a unui om pe internet.

Important nu e însă Vâlcov, ci reacţiile din zona puterii. Prima reacţie oficială a guvernului a venit de la ministerul muncii. Care spune că documentul publicat de consilierul premierului nu este un document medical. Mai exact, o fişă de încadrare în gradul de handicap care făcea parte din dosarul de pensionare pe motiv de invaliditate a titularului (o prostie de scuză, normal, de parcă legea despre viaţa privată se referă doar la acte medicale). Pe de altă parte, corpul de control al ministerului urmează să vadă dacă la data emiterii documentului, diagnosticul îi permitea bărbatului să îşi îngrijească cei doi copii şi dacă a fost sesizată Protecţia Copilului.

Deci care e răspunsul guvernului? Ne-ai făcut plângere? Hai să vedem dacă nu cumva îţi luăm copiii! Asta ca să vedeţi gradul de abjecţie de care e capabil ministrul Lia Olguţa Vasilescu. Măcar Vâlcov l-a făcut pe protestatarul ăla “sandilău”, nu l-a ameninţat că îi ia copiii! Sunt curios ce zice premierul Dăncilă, că o ascund ăştia zilele astea ca pe găina care face ouă de aur. Cum e posibil ca premierul unei ţări să nu comenteze nimic despre gestul unui consilier propriu?

E limpede deja că pe doamna nu o duce capul. Însă astea sunt metode întâlnite în dictaturi incipiente. Cei care se opun sunt nebuni, ia uitaţi, avem acte, nu văd realitatea frumoasă şi lucitoare. Ori au interese ascunse, sunt plătiţi. De duşmanii poporului.

Mai are semne bune toamna asta, care arată că PSD se pregăteşte de asaltul final.

Primul e blocarea investigaţiei de la mitingul de pe 10 august. În parlament se blochează audierile persoanelor implicate, premierul nici aici nu are nimic de spus despre faptul că zeci de mii de oameni au fugit de jandarmi şi gazele lor în centrul capitalei. E o problemă acolo, că s-a lăsat cu bătaie şi vor face tot să muşamalizeze toate anchetele.

Apoi, contraselecţia făcută de Liviu Dragnea a umplut parlamentul şi guvernul de persoane cu intelect relativ limitat. Care trebuie protejaţi, precum Dăncilă. Iar misiunea nu e simplă, pentru că sunt mulţi. Ca să se rezolve mai simplu problema, la Palatul Parlamentului a apărut un ţarc. Unde trebuie să stea ziariştii. Să nu mai umble fulău şi să îi întrebe pe săracii parlamentari chestiuni de clasa a IV-a, pe care ăia nu le ştiu.

Tot în curtea parlamentarilor s-a mai întâmplat ceva interesant. S-a stricat sistemul electronic de vot. Şi se votează prin ridicarea mâinii, ca la 1800. Ieri, de exemplu, la nu ştiu ce lege, au numărat de 12 ori, până a ieşit cum trebuie. Deci se repară sistemul ăla, tocmai după o vacanţă parlamentară. Care e avantajul? Nu se mai ştie cine şi cum votează, într-o perioadă în care vin legi importante, cum ar fi noul cod penal, sau aministierea lui Dragnea. Mai putem afla cum au votat parlamentarii de Botoşani, să zicem? Nu, bineînţeles. Răspunderea dispare, toată lumea e fericită.

Deci terenul e cumva aranjat. Îi încurcă doar propriile prostii, amploarea luată de “urarea suedeză”, de exemplu. Sau pesta porcină care capătă proporţii catastrofice în România. Complicat de combătut astea două şi pentru că afectează fix baza electoratului PSD. E greu să le explici oamenilor că guvernul nu e cumplit de incompetent, când ei rămân fără porcii de Crăciun.

Însă tot ce am scris aici trebuie citit într-o anumită cheie. E exemplificată simplu, prin declaraţia unui nene de pe uliţa unui sat, l-am văzut la televizor. “Atâta timp cât pensia vine la timp, restul nu mă interesează”. Şi putem generaliza asta. Cât timp vin banii, toate sunt bune şi frumoase, iar cei care contestă guvernul lui Dragnea, nişte derbedei.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
91 %
1.1kmh
7 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...