„Când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă”

0

Marius ILINCARU
editor

Aşa sună un vechi proverb românesc, dar pe care se pare că l-am cam uitat. Atât noi, cât şi politicienii români.
De aproape doi ani, puterea PSD-ALDE insistă să modifice legile Justiţiei, Codurile penale şi cu tot felul de legi pentru şmecheri, infractori şi condamnaţi, spre disperarea oamenilor oneşti, mai mulţi sau mai puţini, atâţi câţi au mai rămas să se chinuiască pe aceste meleaguri.
Anul trecut, în februarie, mulţimea a reacţionat la aberanta Ordonanţă 13 a lui Iordache, care pulveriza statul de drept. Protestele uriaşe au făcut ca puterea să dea înapoi, dar pentru puţin timp, pentru că s-a repliat după şi a început un atac sistematic la statul de drept, pe care a încercat să-l demonizeze ca fiind un „stat paralel”. Da, este un stat paralel cu interesele lor de grup infracţional, dar este singurul stat legitim. Nu spune nimeni că în sistemul judiciar şi cel al serviciilor secrete (cel mai numeros aparat de tip Big Brother din Europa) nu sunt abuzuri. Ba da, sunt abuzuri şi încă mari, dar nu ele sunt regula. Da, aceste domenii trebuie reformate, dar asta nu presupune că trebuie supuse „statului infracţional PSD-ALDE” condus de Dragnea şi Tăriceanu. Cred că au spus-o destul de clar toţi, începând de la cei care au protestat, protestează şi vor protesta în pieţe şi până la reprezentanţii instituţiilor occidentale, fie ele de la Bruxelles sau de la Washington.
Numai că, sub această „reformare”, sub umbrela modificării legislaţiei penale se urmăreşte scoaterea de sub răspunderea penală tocmai a celor care au jefuit această ţară timp de aproape trei decenii. Se urmăreşte curăţirea cazierelor penalilor ajunşi la putere şi care au primit prea multă forţă din partea noastră, a poporului. Da, noi le-am dat puterea, da, noi i-am votat, iar ei reprezintă fidel oglinda societăţii româneşti actuale. Poate că unii dintre electori sunt creduli, poate că unora televiziunile de propagandă – botezate pompos „de ştiri” – le-au spălat creierul, dar majoritatea care a votat într-un anume fel chiar s-a regăsit la momentul 2016 în aceşti reprezentanţi ai puterii. Au crezut că e bine ceea ce fac, că o vor duce mai bine, pentru că s-au săturat de sărăcie şi de strânsul curelei. Unii, între timp, s-au „trezit”, au conştientizat răul pe care l-au făcut şi s-au alăturat celor care strigă, de doi ani, că ajunge cu modul ăsta de a face politică şi că ar trebui să se apuce de guvernat ţara, nu numai de îndatorat generaţiile viitoare (care generaţii, că în ritmul în care a început să se plece din ţară va rămâne doar poporul pesedist).
Deci, s-au săturat şi trimit actuala putere la „culcare” o bună parte a românilor simpli. Apoi, acelaşi mesaj îl au reprezentanţii diplomaţiilor occidentale la Bucureşti, cărora li se alătură Comisia Europeană şi Parlamentul European (chiar şi reprezentanţii grupurilor socialiştilor şi liberalilor de la Bruxelles). Şi nu în ultimul rând Casa Albă, mă rog, cea care nu e plătită de grupurile de lobby pentru a sări în sprijinul puterii de la Bucureşti. Cu toate acestea, PSD şi ALDE se comportă ca şi cum toată lumea se coalizează împotriva lor şi anunţă că „nu sunt colonie europeană”, iar de „pus capul pe pernă” nici nu vor să audă!
Nu, domnilor, nu suntem „colonia” nimănui, ci doar dorim să se respecte nişte reguli, nişte legi, chiar şi de către cei pe care soarta i-a pus vremelnic în fruntea statului. E oare aşa de mult şi complicat ceea ce vi se cere? Nu toată lumea e plătită de Soros şi chiar dacă ar fi, nu văd care e problema, atâta timp cât revendicările sunt legitime şi când atât de mulţi vă transmit vechiul proverb românesc: „Când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă”!

+0 -0
se încarcă...