joi, martie 28, 2024
AcasăEditorialPolitica selfie - Cătălin MORARU, redactor șef

Politica selfie – Cătălin MORARU, redactor șef

Am monitorizat cu atenție și îngrijorare în ultimele trei zile activitatea șefilor județului Botoșani și mersul coaliției. Prefectul, liberal, băiet cuminte și ascultător, pune angajații să îi puie online agenda zilnica, adică cu ce angajați din subordine discută. Cică e transparent, înseamnă asta. La el, nu mare lucru, s-a ocupat de ziua drapelului, a postat online discursurile fade ale lui Ciucă și altor liberali și cam atât.

Președinta CJ Botoșani și șefa PSD, Doina Federovici, politician cu state vechi și putere de muncă, are altă abordare. A participat cam așa, în acea perioadă: la Ipotești, la deschiderea unei școli pentru tineri filologi (22 de poze postate pe facebook după eveniment, cu doamna în diverse ipostaze), la festivalul Mugurelul la Dorohoi (30 de poze), la ziua drapelului („tricolorul înseamnă viață, soare strălucitor, cer senin” – 43 de poze), la o expoziție și o lansare de carte (49 de poze) și la manifestarea de la Bucecea, „Satule, mândră grădină” (59 de poze). Nu râdeți, că de pe ulițele satului duios votul venea.

Și a început Ziua Universală a Iei. Trecem peste tembelismul cu universalul, explică alții din domeniu cum e. Dar a fost festival. Întâi, angajații CJ au venit vineri în ie la muncă, au fost scoși afară și pozați („ia este simbolul continuității” – 5 poze). Pe urmă a fost o expoziție cu chestia asta („ia ne face unici in toată lumea” – 40 de poze), apoi doamnele din PSD, conduse de șefa, normal, au participat la „Șezătorile iei”, a cincea ediție! (cu vatra satului, cu simboluri, cu alea – 75 de poze).

Doamnele de la PNL au zis să facă și ele o chestie cu iile astea, dacă e așa la modă, drept pentru care au pus de șezătoarea lor, pe la Ștefănești, la muzeu. Fără să o invite și pe președinta CJ. Așa ceva nu se face în coaliție, drept pentru care doamnele liberale protestează acu pentru că directoarea muzeului respectiv va fi dată afară de șefa ei, președinta CJ.

În mijlocul acestui război foarte important despre cine e mai cu ie, vatra satului nu mai are unde duce gunoiul, groapa de gunoi a județului nu mai are autorizație de funcționare, de mediu, de ce vreți, că e catastrofă ecologică acolo. Nu este apă într-un sfert de județ, deloc sau două ore pe zi, printre festivaluri, vatra satului mai iese la proteste pentru apă. Șase poduri pot să cadă, nu sunt chiar conforme cu ce ar trebui să fie.

Iar vestea bună e că cică va fi gata la anul drumul strategic (adică niște drumuri județene amărâte, de fapt) care trebuia să fie gata acuma patru ani, doar că acum costă cât un drum expres, dacă nu cât o autostradă.

La nici una din problemele astea majore cu gunoiul, apa și podurile nu a pus doamna de la CJ nici o poză pe facebook, nici un comunicat, nimic. Ba chiar a fost amuzant la ședința de consiliu județean, când au întrebat unii, alții de problema apei, doamna și-a încheiat alocuțiunea cu cuvintele „trebuie să depunem toate eforturile să nu mai vorbim niciodată despre asta”. Printre atâtea festivaluri, ar fi și păcat.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...