Furtuna Ophelia a făcut o victimă în Irlanda

0

O femeie şi-a pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit peste maşina ei în localitatea Waterford, din sud-estul Irlandei, ca urmare a furtunii Ophelia, potrivit televiziunii publice irlandeze RTE. Cel puţin 120.000 de locuinţe şi centre comerciale au rămas fără curent electric din cauza furtunii care în traiectoria sa spre insulele Azore a scăzut din intensitate şi nu mai este considerată un uragan, deşi continuă să afecteze Irlanda cu rafale de vânt de până la 130 de km/h.

Numeroşi copaci s-au prăbuşit în comitatele Kerry şi Cork, în timp ce guvernul a ordonat la nivel naţional închiderea şcolilor şi a grădiniţelor şi a restricţionat programul serviciilor publice, precum tribunalele şi dispensarele medicale.

Aeroportul din Dublin estimează la 130 numărul zborurilor suspendate iar linii aeriene precum Ryanair, Aer Lingus, British Airways sau Air France au anunţat deja anularea mai multor zboruri.

În Irlanda de Nord au fost închise de asemenea mai multe şcoli iar tribunalele şi-au încetat activitatea la prânz, în condiţiile în care se aşteaptă ca furtuna să afecteze de asemenea nordul Marii Britanii, Ţara Galilor şi Scoţia.

Potrivit BBC, fostul preşedinte american Bill Clinton şi-a amânat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile vizita pe care o avea prevăzută la Belfast.

Deja ai votat!