Libanul îi somează pe refugiaţii sirieni să plece acasă

0

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, a declarat ieri că ţara sa nu mai poate face faţă numărului de refugiaţi sirieni aflaţi pe teritoriul libanez, şi a cerut ajutor puterilor mondiale pentru ca aceştia să se întoarcă în zone mai calme din patria lor sfâşiată de război, relatează Reuters.

În timpul unei întâlniri cu emisari internaţionali, Michel Aoun a spus că doreşte să găsească modalităţi de a ajuta refugiaţii să se întoarcă în siguranţă în statul vecin, dar că nu are un plan de a-i forţa pe oameni să se întoarcă în locuri unde s-ar putea confrunta cu persecuţii.

„Ţara mea nu se mai poate descurca”, le-a declarat Aoun reprezentanţilor UE, Ligii Arabe şi ai celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, în timpul unei întâlniri la Beirut. Potrivit lui Aoun, în prezent sunt zone în Siria care nu se află în război şi zone unde calmul a revenit, a declarat un purtător de cuvânt al biroului de presă. „Este în interesul comunităţii internaţionale să rezolve problema refugiaţilor pentru ca problemele existente în Liban, politice, economice şi sociale, să nu devină dificil de controlat”, a notat Aoun.

După peste şase ani de război în Siria, cei 1,5 milioane de refugiaţi sirieni reprezintă un sfert din populaţia Libanului.

 

Deja ai votat!