Islamiştii au pierdut controlul oraşului Raqqa

0

Bătălia de la Raqqa, ce s-a încheiat ieri, s-a soldat cu 3.250 morţi, între care 1.130 civili, după mai bine de patru luni de lupte, potrivit unui bilanţ al Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Luptele şi bombardamentele aeriene care au devastat fostul fief al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria s-au soldat din 5 iunie cu moartea a „1.130 de civili, între care 270 de copii, şi a 2.120 de luptători”, de ambele părţi, respectiv SI şi forţele susţinute de SUA, menţionează OSDO.

Statul Islamic a pierdut ieri controlul la Raqqa, principalul său bastion în Siria, după luni de lupte devastatoare cu forţele susţinute de SUA, un obstacol major pentru organizaţia jihadistă.

„Operaţiunile militare de la Raqqa s-au încheiat. Oraşul este sub controlul total al Forţelor democrate siriene (FDS). Totul s-a terminat la Raqqa. În prezent au loc operaţiuni de curăţare pentru a elimina celule de rezistenţă jihadiste, dacă există, şi pentru a demina oraşul”, a declarat Talal Sello, un purtător de cuvânt al alianţei formate din combatanţi kurzi şi arabi care au intrat în oraş la începutul lunii iunie.

Raqqa a devenit simbolul celor mai grave atrocităţi comise de organizaţia jihadistă, care ar fi plănuit în acest oraş atentate sângeroase împotriva mai multor ţări, în special în Europa.

Deja ai votat!