marți, iulie 5, 2022
AcasăInternaționalEmanaţii toxice în sediul UE

Emanaţii toxice în sediul UE

Sediul UE unde va avea loc summitul european a fost din nou evacuat din cauza emanaţiilor toxice.

 

O clădire de la Bruxelles a Uniunii Europene (UE), unde urmează să se desfăşoare astăzi şi mâine summitul european, a fost evacuată ieri dimineaţa din cauza unor emanaţii toxice, la câteva zile după un incident similar petrecut în acelaşi sediu care a fost construit recent, relatează AFP.

Mai multe persoane care prezintă aparent „simptome uşoare” au fost transportate la spital după ce s-au plâns că „se simt rău”, a precizat Consiliul UE, instituţie instalată în respectiva clădire, denumită „Europa”.

La rândul său, Consiliul European, care îşi are sediul principal tot acolo, a asigurat că summitul european de astăzi şi mâine se va desfăşura conform programului.

Vinerea trecută 20 de persoane au fost intoxicate în această clădire ca urmare a unor emanaţii toxice provenite din bucătării şi atribuite unei reacţii chimice între două produse de curăţenie industrială. Cinci dintre ele au fost transportate la spital, a precizat pentru AFP Pierre Meys, un purtător de cuvânt al pompierilor.

„A avut loc un amestec nefericit de produse chimice la bucătărie. Acest lucru a provocat emanaţii care au intoxicat aproximativ 15 persoane”, a declarat Meys, evocând printre simptome „furnicături la ochi şi vomă”.

Serviciile Consiliului UE instalate în această clădire au anunţat o „problemă tehnică afectând ventilaţia în bucătărie”. Au rezultat „aburi nocivi în bucătărie” şi stări de rău ale „unui anumit număr de angajaţi la bucătărie”, a anunţat într-un comunicat secretariatul general al Consiliului, instanţa care reprezintă cele 28 de state membre UE. Aceste persoane bolnave au fost evacuate de către serviciile medicale şi pompieri belgieni, iar o anchetă internă a fost deschisă, se adaugă în comunicat.

Incidentul de ieri a avut ca sursă tot bucătăriile, de unde un fum toxic a pătruns în sistemul de ventilaţie al clădirii. Prin urmare, acest sediu a fost din nou evacuat, iar angajaţii au fost mutaţi temporar la Justus Lipsius, fostul sediu al Consiliului UE şi locul unde se desfăşurau summiturile europene înaintea construcţiei clădirii Europa, inaugurată în decembrie 2016.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
33.9 ° C
36.2 °
32.2 °
27 %
0.3kmh
7 %
mar
35 °
mie
33 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
24 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9446

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

După ce se repară se sparge din nou, cam în două zile. Dacă tot s-au învățat șoferii cu  traseul.

EDITORIAL

S-au afișat rezultatele finale. Și la Evaluarea Națională, și la Bacalaureat. Și cu ocazia asta am putut constata că ministrul Educației este specialist în...

EPIGRAMA ZILEI

Prețurile post covid S-au suit toate-n rapid Numai contul meu bancar N-a prins loc nici în marfar... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...