Congresman acuzat de hărţuire sexuală, găsit împuşcat în cap

Un congresman republican din Kentucky, acuzat de violenţe sexuale la adresa unei adolescente, a fost găsit miercuri mort, împuşcat în cap, „probabil o sinucidere”, potrivit autorităţilor, au anunţat mass-media locale, informează AFP.

Dan Johnson, un pastor evanghelic controversat, postase anterior o dezminţire pe contul său de Facebook la informaţiile avansate de un organism local de anchetă, Kentucky Center for Investigative Reporting, difuzate de postul public de radio din Kentucky.

„Acuzaţiile (…) sunt false. Dumnezeu şi doar Dumnezeu ştie adevărul”, a notat între altele Dan Johnson, citat de Louisville Courier-Journal.

Ulterior, această postare a fost ştearsă, însă ea a atras atenţia autorităţilor, care l-au găsit pe Dan Johnson, împuşcat în cap, lângă un pod, a anunţat pentru presă medicul legist al comitatului Bullitt, David Bullings. Decesul lui a rezultat în urma unui probabil suicid, a adăugat el.

Potrivit EFE, marţi, Johnson susţinuse o conferinţă de presă din amvonul bisericii sale din Louisville, negând acuzaţiile de hărţuire sexuală şi susţinând că acestea fac parte dintr-o campanie naţională de înlăturare din posturile lor a elementelor mai conservatoare din rândul republicanilor.

Parlamentarul era acuzat de o femeie că a agresat-o sexual în timpul unei petreceri de Revelion în 2012, când ea avea doar 17 ani.

Clasa politică a transmis mai multe mesajele de condoleanţe, inclusiv guvernatorul acestui stat, Matt Bevin, şi senatorul Rand Paul.

Acest deces a survenit în toiul unei serii întregi de dezvăluiri privind cazuri de hărţuire sexuală în SUA, care vizează atât personalităţi din showbiz, cât şi din presă, modă sau lumea politică.

EFE aminteşte că Johnson fusese ales în Camera Reprezentanţilor în 2016 din partea Partidului Republican. În timpul campaniei sale electorale, Johnson l-a comparat pe preşedintele democrat de atunci, Barack Obama, şi pe soţia sa, Michelle, cu nişte maimuţe.

Deja ai votat!