Facebook şi Microsoft au parat atacurile Coreei de Nord

Un oficial al Casei Albe declară că Facebook şi Microsoft au împiedicat săptămâna trecută mai multe atacuri cibernetice lansate de Coreea de Nord.

Statele Unite acuză public că autorităţile de la Phenian că au coordonat în luna mai un atac informatic care a blocat activitatea unor spitale, bănci şi a unor companii.

“Facebook a închis conturi prin intermediul cărora erau executate atacuri cibernetice, iar Microsoft a acţionat pentru a opri atacuri actuale, nu doar atacul iniţial WannaCry”, a spus consilierul pentru securitate internă al Casei Albe, Tom Bossert, care nu a oferit detalii referitoare la măsurile luate de cele două companii, dar a spus că guvernul american cere şi altor companii să coopereze în domeniul securităţii cibernetice.

Bossert a declarat că guvernul american are dovezi clare că responsabilitatea pentru atacul WannaCry aparţine Coreii de Nord. El nu a prezentat totuşi aceste dovezi.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat că săptămâna trecută a şters conturi ale unor utilizatori care aveau legătură cu un grup de hackeri cunoscut sub numele de Lazarus Group. Conturile respective erau folosite pentru a crea relaţii cu posibile ţinte ale atacurilor cibernetice.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a scris pe blogul său că grupul a dezactivat un soft malware utilizat de grupul Lazarus, a curăţat computerele infectate ale clienţilor şi a dezactivat conturi utilizate pentru efectuarea unor atacuri informatice. Smith a adăugat că măsurile au fost luate după consultări avute cu mai multe guverne, pe care nu le-a identificat. El a precizat că decizia Microsoft a fost independentă.

Deja ai votat!