Război comercial între UE şi SUA

0

Consiliul Uniunii Europene a aprobat în această seară, în unanimitate, măsurile de retorsiune propuse de Comisia Europeană împotriva Statelor Unite după ce Administraţia Donald Trump a impus taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu.

„Aplicarea acestor măsuri a fost adoptată în unanimitate” de reprezentanţii statelor membre, a anunţat Consiliul Uniunii Europene, potrivit cotidianului „Le Figaro”.

„Este vorba de o reacţie calculată şi proporţionată la decizia unilaterală şi ilegală luată de Statele Unite de a impune tarife la exporturile europene de aluminiu şi oţel. Reacţia UE este conformă în totalitate cu reglementările comerciale internaţionale. Regretăm că Statele Unite nu ne-au lăsat altă opţiune în afara celei de a apăra interesele UE”, a declarat Cecilia Malmström, comisarul UE al Comerţului.

Administraţia din Mexic a dispus introducerea de taxe vamale suplimentare pentru produse din Statele Unite, ca reacţie la măsuri similare adoptate de preşedintele american, Donald Trump. Mexicul impune taxe vamale de 20% la importurile de carne de porc din Statele Unite, la mere şi cartofi. Oţelul exportat de firme americane va fi taxat cu tarife cuprinse între 15% şi 25%, iar unele sortimente de brânză şi mărci de whisky vor avea tarife suplimentare de 20-25%.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oţel şi de 10% pentru aluminiu. Ţările din Uniunea Europeană erau exceptate, dar Donald Trump a refuzat prelungirea excepţiilor după 1 iunie.

+0 -0
se încarcă...