sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăInternaționalCofondatorii INSTAGRAM părăsesc conducerea companiei

Cofondatorii INSTAGRAM părăsesc conducerea companiei

Cofondatorii Instagram, Kevin Systrom (CEO al aplicaţiei) şi Mike Krieger, au anunţat părăsirea companiei, iar singura singura explicaţie dată pentru gestul lor a fost că vor căuta să-şi ”exploreze curiozitatea şi creativitatea”, scrie BBC.

Instagram a fost cumpărată de Facebook în 2012 pentru un miliard de dolari, iar acum are peste un miliard de utilizatori.

Această plecare se produce pe fondul unor tensiuni între cofondatorii aplicaţiei şi conducerea Facebook, speculează presa americană.

Popularitatea Instagram a crescut într-o perioadă de stagnare a Facebook. Pentru a contracara acest efect, Facebook a creat mai multe aplicaţii similare cu cele folosite de Instagram, această decizie provocând tensiuni între cele două branduri.

Kevin Systrom şi Mike Krieger au lansat Instagram în 2010, continuând să conducă compania şi după achiziţionarea acesteia de către Facebook.

”Suntem gata pentru un nou început”, a declarat Kevin Systrom.

Fondatorul Facebook, Mark  Zuckerberg a spus într-o declaraţie că Instagram a reflectat ”talentul creator” al fondatorilor acesteia. „Am învăţat foarte multe de la ei în aceşti şase ani”, a spus Zuckerberg.

„Aştept cu interes să văd ce vor construi în continuare”.

Kevin Systrom şi Mike Krieger s-au întâlnit la Universitatea din Stanford. Ulterior, cei doi au lansat Instagram în 2010 exclusiv pentru Iphone, iar în 2012 compania a fost cumpărată de Facebook.

Cofondatorul WhatsApp, Jan Koum a anunţat în aprilie că va demisiona de la conducerea companiei pe care a fondat-o în 2009, Facebook achiziţionând WhatsApp în 2014.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.8 ° C
19.6 °
14.4 °
85 %
1.4kmh
96 %
sâm
26 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
15 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...