spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăInternaționalO mare companie aeriană, amendată pentru furtul datelor clienţilor

O mare companie aeriană, amendată pentru furtul datelor clienţilor

Compania aeriană British Airways a fost amendată cu 183 milioane de lire sterline (230 de milioane de dolari) pentru că, în urma unui atac, i-au fost furate datele a circa 500.000 de clienţi, informează BBC.

Compania aeriană s-a declarat „surprinsă şi dezamăgită” de amenda dată de Biroul Comisarului pentru Informaţii (ICO).

ICO a declarat că este cea mai mare sancţiune pe care a dat-o vreodată şi prima care a fost făcută publică în conformitate cu noi reguli europene privind datele personale.

Conform ICO, utilizatorii site-ului British Airways au fost direcţionaţi spre un site fraudulos. Prin acesta, datele a aproximativ 500.000 de clienţi au ajuns la atacatori.

Comisarul Elizabeth Denham a declarat: „Datele personale ale oamenilor sunt personale. Atunci când o organizaţie nu le protejează de pierderi, pagube sau furt, este mai mult decât o neplăcere. De aceea, legea este clară – atunci când vi se încredinţează date cu caracter personal, trebuie să aveţi grijă de ele”.

Incidentul a fost făcut public la 6 septembrie 2018, iar BA a afirmat iniţial că au fost afectate aproximativ 380 000 de tranzacţii, însă datele furate nu au inclus detalii privind călătoria sau paşaportul.

BA a afirmat că informaţiile au inclus nume, adrese de e-mail, informaţii despre cartea de credit, cum ar fi numerele cărţilor de credit, datele de expirare şi codul CVV de trei cifre găsit pe spatele cardurilor de credit, deşi BA a declarat că nu a stocat numere CVV.

Regulamentul general privind protecţia datelor (GDPR) a intrat în vigoare anul trecut. Sancţiunea aplicată BA este prima care a fost făcută publică de la introducerea acestor norme.

Până în prezent, cea mai mare penalizare a fost de 500 000 de lire sterline, impusă Facebook pentru rolul său în scandalul Cambridge Analytica.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...