vineri, martie 29, 2024
AcasăInternaționalBrazilia REFUZĂ ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

Brazilia REFUZĂ ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană

Guvernul brazilian a respins marţi suma de 22 de milioane de dolari oferită de liderii ţărilor din G7 pentru stingerea incendiilor de vegetaţie şi salvarea Pădurii Amazoniene, relatează BBC.

Oficialii brazilieni nu au oferit un motiv clar pentru respingerea ofertei, dar preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a acuzat Franţa că tratează Brazilia ca pe o colonie.

Fernando Azevedo e Silva, ministrul Apărării din Brazilia, a anunţat că incendiile de vegetaţie din Pădurea Amazoniană sunt sub control. Ministrul a transmis că peste 44.000 de soldaţi au fost trimişi în zonă pentru a combate incendiile şi infracţiunile de mediu din zonă.

Onyx Lorenzoni, consilier al preşedintelui brazilian, a declarat marţi că Brazilia ar putea oferi lecţii oricărei ţări în ceea ce priveşte protejarea pădurilor şi a respins oferta lansată de G7.

„Vă mulţumim, dar probabil acele resurse ar fi mai relevante pentru reîmpădurirea Europei”, a declarat Lorenzoni.

G7, organizaţie formată din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite, a fost de acord să acorde sprijin şi pentru un plan pe termen mediu de reîmpădurire, plan care va fi prezentat Organizaţiei Naţiunilor Unite în luna septembrie.

Numărul incendiilor de vegetaţie produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creştere de aproape 85% a numărului incendiilor faţă de anul trecut, a informat recent Institutul Naţional pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...