The Rolling Stones îl amenință pe Donald Trump

0

Președintele SUA, Donald Trump, a fost avertizat, prin intermediul avocaților, că se folosește de muzica legendarei trupe britanice „The Rolling Stones”, fără a deține un acord în sensul acesta, a transmis BBC.

Avocații trupei „The Rolling Stones”  au transmis că lucrează cu organizaţia BMI (Broadcast Music, Inc.) pentru a opri folosirea neautorizată a muzicii grupului.

Echipa de campanie a lui Trump a utilizat piesa „You Can’t Always Get What You Want” la mitingul de săptămâna trecută din Tulsa (Oklahoma). Acelaşi cântec a fost folosit şi în campania din 2016.

„The Rolling Stones nu îl susţine pe Donald Trump”, a scris trupa în urmă cu patru ani.

În comunicatul de sâmbătă, reprezentanţii grupului au spus că sunt necesare „măsuri suplimentare” pentru a-l opri pe Trump să folosească materiale The Rolling Stones în viitoarea campanie, conform site-ului g4media.ro.

Conform informațiilor prezentate de BBC, BMI a notificat echipa lui Donald Trump că folosirea cântecului fără permisiune înseamnă o încălcare a drepturilor de autor şi că va demara o acțiune în justiție.

Şi familia muzicianului american Tom Petty, care a murit în 2017, la vârsta de 66 de ani, a emis un ordin de restricţie pentru campania lui Trump, pentru folosirea neautorizată a piesei „I Won’t Back Down” la mitingul din Tulsa. Într-un comunicat publicat pe Twitter, familia a transmis că artistul „nu ar fi vrut vreodată ca unul dintre cântecele lui să fie folosit într-o campanie de ură”.

Campania republicanului Donald Trump continuă până în noiembrie, fiind în competiție cu democratul Joe Biden, pentru un noul mandat de președinte al SUA.

Deja ai votat!
se încarcă...