The Rolling Stones îl amenință pe Donald Trump

0

Președintele SUA, Donald Trump, a fost avertizat, prin intermediul avocaților, că se folosește de muzica legendarei trupe britanice „The Rolling Stones”, fără a deține un acord în sensul acesta, a transmis BBC.

Avocații trupei „The Rolling Stones”  au transmis că lucrează cu organizaţia BMI (Broadcast Music, Inc.) pentru a opri folosirea neautorizată a muzicii grupului.

Echipa de campanie a lui Trump a utilizat piesa „You Can’t Always Get What You Want” la mitingul de săptămâna trecută din Tulsa (Oklahoma). Acelaşi cântec a fost folosit şi în campania din 2016.

„The Rolling Stones nu îl susţine pe Donald Trump”, a scris trupa în urmă cu patru ani.

În comunicatul de sâmbătă, reprezentanţii grupului au spus că sunt necesare „măsuri suplimentare” pentru a-l opri pe Trump să folosească materiale The Rolling Stones în viitoarea campanie, conform site-ului g4media.ro.

Conform informațiilor prezentate de BBC, BMI a notificat echipa lui Donald Trump că folosirea cântecului fără permisiune înseamnă o încălcare a drepturilor de autor şi că va demara o acțiune în justiție.

Şi familia muzicianului american Tom Petty, care a murit în 2017, la vârsta de 66 de ani, a emis un ordin de restricţie pentru campania lui Trump, pentru folosirea neautorizată a piesei „I Won’t Back Down” la mitingul din Tulsa. Într-un comunicat publicat pe Twitter, familia a transmis că artistul „nu ar fi vrut vreodată ca unul dintre cântecele lui să fie folosit într-o campanie de ură”.

Campania republicanului Donald Trump continuă până în noiembrie, fiind în competiție cu democratul Joe Biden, pentru un noul mandat de președinte al SUA.

+2 -2
se încarcă...