O explozie uriașă a zguduit orașul Beirut. Peste 27 de morți si 3000 de răniți

0

O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005, relatează BBC.

Sute de oameni au fost spitalizați în capitala libaneză, iar autoritățile se tem că numărul morților este uriaș după exploziile care au zguduit Beirutul. Camerele de urgență ale spitalelor sunt deja pline de oameni răniți, iar unul dintre spitalele mari din oraș nu mai poate primi noi pacienți din cauza supraaglomerării dar și pentru că explozia a afectat o parte a clădirii.

Crucea Roșie Libaneză face un apel la oameni să doneze sânge pentru a îi ajuta pe răniții care se află acum în spitale.

Victimele au fost prinse sub mai multe clădiri care s-au prăbușit în urma deflagrației care a pornit de la un incendiu. Zeci de mașini au fost distruse, iar pe o rază de câteva sute de metri, se înregistrează daune materiale semnificative. Locuințe aflate și la 10 kilometri distanță ar fi fost afectate de suflul exploziei. Martorii spun că mai multe balcoane ale unor blocuri au căzut.

Numeroase victime au fost transportate la spitale din centrul capitalei Libanului. Exploziile au avut loc în contextul în care se aștepta verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005. Ar fi vorba despre un depozit de artificii și unul de chimicale.

Cei patru bărbați, judecați în absență, sunt membri ai grupării șiite Hezbollah, care a negat că ar fi avut vreun rol în asasinarea lui Hariri.

Deocamdată nu sunt indicii ale unui act terorist, exploziile, produse în zona portuară, fiind considerate ca fiind accidentale.

Explozia din Beirut s-ar fi simțit și în Cipru, la 200 de km distanță.

Deja ai votat!