vineri, martie 29, 2024
AcasăInternaționalDonald Trump a semnat decretul - Tik Tok, amenințare la adresa securității...

Donald Trump a semnat decretul – Tik Tok, amenințare la adresa securității SUA

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv de interzicere a tranzacţiilor cu compania-mamă TikTok, ByteDance.

În ordinul executiv, Donald Trump a spune că constatat că „trebuie făcuţi paşi suplimentari pentru a face faţă situaţiei de urgenţă naţională în ceea ce priveşte lanţul de furnizare a serviciilor şi tehnologiilor în domeniul informaţiei şi comunicaţiilor”, notează Mediafax.

„În mod specific,” adaugă el, „răspândirea în Statele Unite a aplicaţiilor mobile dezvoltate şi deţinute de companii din Republica Populară Chineză (China) continuă să ameninţe securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite. În acest moment, trebuie luate măsuri pentru a rezolva ameninţarea reprezentată de o singură aplicaţie mobilă, în special, TikTok”, se mai arată în documentul semnat de preşedintele american.

Trump susţine că TikTok poate colecta date care ar putea permite Chinei să urmărească angajaţii guvernului american şi să strângă informaţii personale pentru şantaj sau spionaj corporativ.

Preşedintele american a declarat că Departamentul Securităţii Interne, Administraţia Securităţii Transporturilor (care supraveghează screeningul aeroportului din SUA) şi Forţele armate ale SUA au interzis deja TikTok pe telefoanele guvernamentale.

Însă in timp ce se află în dificultate în SUA, chinezii pun piciorul în Irlanda printr-o investiţie de 420 de milioane de euro, extinzându-şi prezenţa în această ţară unde desfăşoară deja operaţiuni care gestionează relaţiile cu autorităţile de reglementare, transmite Reuters.

Anunţul are loc la câteva zile după ce compania mamă a TikTok, ByteDance, a informat că analizează transferarea în străinătate a sediului său central, în urma unei informaţii din presa britanică potrivit căreia divizia ar putea fi transferată la Londra.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...